I midtuken tok sørlendingene seg videre til semifinalen i NM, og seks viktige poeng er hentet på de to siste seriekampene mot Lillestrøm og Bodø/Glimt.
Det betyr ikke at høsten ser enkel ut for Start og Rekdal.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
– Nå er det serien som gjelder. Som jeg sa til spillerne; «gled dere over dette i dag, men dere er nødt til å glemme det i morgen», sa Kjetil Rekdal til NTB etter onsdagens kvartfinaletriumf over Glimt.

– Trenger en del poeng

Han sier det ikke blir spesielt å møte Vålerenga, laget han har trent i to perioder og ledet til både cup- og seriegull på 2000-tallet.
– Vi er i en situasjon der det ikke spiller noen rolle hvem vi spiller mot og hvem vi tar poeng mot. Vi må ta en del poeng til for å overleve. Cupseieren må ikke bli en hvilepute, for da blir det få poeng framover, slår Start-treneren fast.
Spillerne han nå disponerer vet også at de må fortsette å jobbe hardt for å klare å berge plassen i Eliteserien. 18-åringen Tobias Christensen, som scoret og brente straffespark i cupkvartfinalen, sier det enkelt og greit før den tøffe bortekampen i Oslo:
– Vi skal opp dit og ta tre poeng.
(Saken fortsetter under):

Stortap i vår

Fullt så enkelt blir det kanskje ikke å slå et Vålerenga-lag som har hatt et godt tak på Start de siste årene. Det motsatte oppgjøret i Kristiansand i vår endte hele 6-1 i VIFs favør, og i løpet av de siste tolv møtene mellom lagene har Oslo-laget vunnet åtte ganger.
Vålerenga har tapt de tre siste kampene, to i serien og én i cupen, etter å ha vunnet de tre foregående. Trener Ronny Deila mener laget er blitt bedre på hjemmebane, noe han også mener VIF-spillerne viste selv om det ble 2-3-tap hjemme mot Rosenborg sist.
– Vi har vært gode hjemme den siste tiden. Vi må ta med oss den vanvittige laginnsatsen vi viste mot Rosenborg forrige gang, sa han til VIFs nettsted tidligere i uken.

Nedrykksstrid

Mens VIF innehar 7.-plassen i serien med 33 poeng, ligger Start svært utsatt til på kvalifiseringsplassen.
Både Strømsgodset, Stabæk og Start har 23 poeng, mens Lillestrøm på nedrykksplass har 22. Helt i bunn ligger Sandefjord med fattige 14 poeng når sju serierunder gjenstår.
(©NTB)
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53