Søndag er det duket for et skikkelig oppgjør mellom Rosenborg og Molde. Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal tror Ole Gunnar Solskjær og Molde har en klar fordel for de to rivalene barker sammen på Lerkendal.
– Skal du sammenligne Molde med Rosenborg, er midtbanen til Molde i en mye bedre forfatning enn midtbanen til Rosenborg for øyeblikket. Det kan bli Moldes fordel på Lerkendal, sier Rekdal i Eurosports ferske podkast om Eliteserien.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Se hele praten om Rosenborg - Molde. Saken fortsetter under videoen:

Mener bredden er større i Molde

Mot Tromsø hvilte Solskjær Fredrik Aursnes, mens Tomas Amang kom inn etter pause. Aursnes erstatter Etzaz Hussain ble tomålsscorer.
Dette mener Eurosports ekspertpanel viser styrken til Molde-laget, samtidig som de påpeker at Rosenborg har den beste elleveren.
– Bredden står ikke tilbake for i forhold til Rosenborg, så kan det være enkeltspillere i Rosenborg som er bedre. Bredden i Molde-troppen er vel bedre enn RBKs, sier kommentator Asbjørn Myhre.
– Mye bedre. Om du ser på benken til Rosenborg i Skien. Der sitter en Lundemo som kan komme inn å gjøre en god jobb. Levi sitter der som er i startgropen og så sitter en Søderlund der. Ellers har de andre spilt veldig lite. Molde har en hel haug med spillere som har lang fartstid i Eliteserien, slik at Molde sin tropp er sterkere enn Rosenborg sin uten tvil. Men førsteelleveren til Rosenborg er bedre enn Molde sin foreløpig. Så får vi se om det varer ut året, sier Rekdal.
  • Lad opp til hovedrunden med Fotball Direkte søndag klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Saken fortsetter under videoen:

Rekdals råd til Solskjær

For Kristiansund var aggressive mot Rosenborg på Lerkendal og fikk tidvis mye rom å boltre seg i, i løpet av kampen.
Om Molde får med seg poeng fra Lerkendal kan det bli utfordrende for Rosenborg å tette luken opp til Molde i løpet av sesongen. Den tidligere Vålerenga-treneren har ett råd til Solskjær før søndagens viktige kamp.
– Rosenborg må gå for seier og det gjør de alltid også. Molde har den fordelen av at de kan variere presset og endre taktikken inn mot kampen. Hvis jeg hadde vært Solskjær ville jeg gått rett i strupen på Rosenborg, fordi de er «shaky». Å legge seg ned og la Rosenborg få spille seg varme, og eventuelt havne under og skal begynne å ta igjen slik at Rosenborg skal få store rom å kontre i, ville ikke jeg gjort, sier Rekdal.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18