• Se Odd – Rosenborg 2. påskedag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Det meste har gått på tverke for Odd så langt i årets Eliteserie. Null poeng på to kamperer fasiten.
Og vondt kan blir til verre for skienslaget når Rosenborg står på motsatt side av banen i neste runde. Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal mener tendensen er urovekkende.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– De er svakere før. De har problemer med å få til det typiske Odd-spiller der du dobler på kant, kommer til masse innlegg og får løp inn i boks og en enorm styrke på dødballer. Mye av det ble borte i fjor, og jeg kan ikke se at de har klart å finne tilbake til det ennå, sier Rekdal i Eurosports ferske podcast om Eliteserien.

– Noe annen fasit finnes ikke på det

I fjor slet også laget med å score mål. Totalt ble det 27 scoringer på 30 kamper. Den trenden ser ut til å fortsette inn i årets sesong. Hvittrøyene har scoret to mål på to kamper mot Haugesund og Vålerenga.
I vinter ble Torgeir Børven hentet tilbake fra Brann, men Rekdal tror spissen trenger tid for å bygge seg opp igjen etter å ha vært plaget med skader de siste årene. Likevel tror han at spissen kan skyte Odd ut av problemene.
– Det eneste muligheten de har er at han spiller kamp hver helg og får trene godt mellom kampene. Noe annen fasit finnes ikke på det. Han kan ikke hviles i form eller begynne å trene alternativt. Han må trene fotball så ofte som mulig, med best mulig intensitet og spille kamper slik at han klarer å finne det nivået han hadde fra før. Det har han potensial til. Så gammel er han ikke. Avslutningsferdighetene er der, men han må komme seg den halv meteren raskere inn i situasjonen. Nå er han rett bak istedenfor rett foran. Dette vil ta tid, men klarer han å holde seg skadefri vil vi se Børven sakte, men sikkert kommer opp på et høyere nivå, forklarer Rekdal.
  • Se Odd – Rosenborg 2. påskedag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Saken fortsetter under videoen:

Brassescoring hjalp ikke Odd mot FK Haugesund

På spillerjakt: – Veldig bekymret

Den tidligere Eliteserie-treneren mener klubben bør se etter å få inn nye spillere. Odd har fortsatt ikke fått på plass forsterkningene som trener Dag-Eilev Fagermo håpte på før seriestarten. Torsdag melder TA at forhandlingene med Sandefjord om André Sødlund har brutt sammen. Klubben er også på jakt etter Aalesunds Vebjørn Hoff.
Enn så lenge er de helt avhenig av at Børven finner formen for å levere foran mål.
– De har bare en spiss. Nå er ikke overgangsvinduet stengt ennå, men jeg hadde vært veldig bekymret med null poeng etter to kamper og du har en spiss som du vet du må bygge opp igjen. I tillegg til at de har noen utfordringer ellers i laget. Fagermo var veldig fornøyd med kampen mot Vålerenga, men jeg var ikke helt enig i det. Men nå skal treneren kanskje av og til prate litt mer positivt enn slik det egentlig er, sier Rekdal.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55