Rekdal ga Berg kalddusj i debuten

Oppdatert 08/07/2018 klokken 21:13 GMT+2

Henning Berg øynet seier i trenerdebuten for Stabæk, men to kjappe baklengsmål ga 1-2-tap borte mot Start i søndagens bunnkamp i Kristiansand.

Rekdal Berg

Med to minutters mellomrom i annen omgang gjorde Kevin Kabran og Afeez Aremu hvert sitt mål og hjalp Start til en livsviktig seier. Resultatet betyr at Kjetil Rekdals lag fortsatt ligger under nedrykksstreken, men er à poeng med Stabæk og Lillestrøm. Trioen står alle med 14 poeng etter 16 kamper. Stabæks ferske hovedtrener, Henning Berg, var rolig men skuffet etter at poengene røk.
– Vi er gode i begynnelsen av kampen, men slipper Start inn i det. De kommer ut med mer trøkk enn oss i andreomgangen og får betalt for det, sa Berg til Eurosport etter kampen.
Men en stund hadde Stabæk kurs mot en trepoenger som ville gitt Berg et lite pusterom i fotballferien. Etter en målløs første omgang kontret nemlig gjestene inn ledermålet i det 49. minutt. Tonny Brochmann pirket ballen i nettet fra kloss hold etter at Franck Boli hadde slått ballen i en bue over en utrusende Jonas Deumeland.
Ti minutter senere var gjestene farlig nær å doble ledelsen, men Henrik Robstad slapp med skrekken da han så vidt unngikk å gjøre et klønete selvmål. Episoden kom som følge av at Stabæk angrep med mange mann.
Se kampsammendraget her (artikkelen fortsetter under):

Start senket Stabæk i Henning Bergs comeback

– Blir et bikkjeslagsmål

Like etter kunne Start-publikummet juble for 1-1. Både Aron Sigurdarson og Aremu bommet på ballen da et innlegg ble slått inn boksen, men ved bakerste stolpe kom Kabran og satte enkelt inn utligningen.
Bare to minutter senere sto det 2-1 på lystavla. Aremu avsluttet først rett på Stabæk-keeper Sayouba Mandé etter Espen Børufsens heading, men var årvåken og stupte inn returen.
Stabæk presset på for 2-2-målet den siste halvtimen, men klarte aldri å få flere scoringer enn den ene Brochmann fikk få minutter etter sidebytte. Dermed kunne Rekdal glise for seier i duellen mot sin gamle landslagskollega Berg. Start-treneren var fornøyd med prestasjonen søndags kveld.
– Det jeg er mest fornøyd med er hvordan vi spiller etter vi tar ledelsen. At Stabæk egentlig ikke er i nærheten av 2-2 er betryggende.
Han understreker samtidig at det blir en tøff høst for sørlendingene.
– Vi har vel egentlig dårligst odds på å redde oss i forhold til de andre lagene, men nå er vi i hvert fall med. Det blir et bikkjeslagsmål sesongen ut.

Stolpetreff

Før pause var Start nærmest å gå i garderoben med ledelse. I det 43. minutt traff Aremu innsiden av stolpen. Stabæk klarte med nød og neppe å klarere unna returballen.
Det hører med til historien at Stabæk tidvis hadde gode kombinasjoner i første omgang. Både Boli og Tobias Børkeeiet tvang Starts sisteskanse til å gjøre flere solide redninger.
Etter helgens runde tar Eliteserien sommerferie. Starts neste kamp er først 6. august borte mot serieleder Brann. Det blir en vrien oppgave for Rekdals menn. Dagen før skal Stabæk ta imot Sarpsborg på Nadderud. Kampene kan du se med Eurosport Player.