Populære sporter
All sport
Vis alt

Ny Start-trener: – Jeg er ikke skapt for å tenke at det skal gå galt

Oppdatert 01/06/2018 klokken 20:18 GMT+2

Kjetil Rekdal går fra rollen som Eurosports fotballekspert til å bli IK Starts nye hovedtrener.

Rekdal

Foto: Scanpix

Kristiansands-klubben har lett etter en ny trener siden de skilte lag med Mark Dempsey 18. mai. Nå er det altså klart at Kjetil Rekdal er lagets nye hovedtrener.
Den tidligere Vålerenga-treneren har signert en 2,5-årskontrakt.
– Jeg hadde en veldig god følelse på dette. Da vi ble enige om 2,5-årsavtale var det kjempespennende å gå for det. Det trigget skikkelig. Potensialet er enormt. Det er en ivrig gjeng med eiere som vil bygge Start opp, sier Rekdal til Eurosport.no.
– Utgangspunktet er ikke rosenrødt. Vi er på nest sisteplass og direkte nedrykk. Nesten halve sesongen er spilt. Det er 18 kamper å rykke opp på. Neste år vil det være 30 hvis vi rykker ned, sier han.
  • Se Rekdals første kamp som Start-trener mot Strømsgodset 10. juni på Eurosport Player

Rekdal: – Ikke skapt for å tenke at det skal gå galt

Start står med syv poeng etter å ha vunnet to kamper og spilt én uavgjort på deres tolv første seriekamper denne sesongen.
– Første bud er å få Start over streken. Det er et veldig ungt, spennende lag. Det er masse talent. Det er mulig å få til. Det blir blytungt og steintøft arbeid hver eneste dag for å heve nivået, sier Rekdal.
– Jeg er ikke skapt for å tenke at det skal gå galt. Det er klart at det blir utfordrende med sju poeng etter 12 kamper. Vi må bli betraktelig bedre på mange fronter for å berge plassen.
Han er klar på at det venter noen ekstremt viktige kamper mot bunnlagene de neste månedene.
– Det kommer til å bli noen helt avgjørende innbyrdes kamper som sannsynligvis må vinnes hver gang. Skal du unngå kvalik og direkte nedrykk må du opp på 32 og 33 poeng. Vi mangler 25-26 poeng. Det skal du ta på 18 kamper. Det er rundt der, sier han til Eurosport.no.
Rekdal sier at det ikke er spikret hvilken formasjon han vil bruke mot Strømsgodset.
– Jeg har en formening om det, men man er nødt til å se hvordan det ser ut på treningsfeltet, sier Rekdal.
– Er stallen god nok til å holde seg i Eliteserien?
– Jeg skal ikke komme med en bombastisk spådom. Vi har masse unge spennende spillere som er mulig å utvikle. Hvis du får fem-seks til å bli 15 prosent bedre, får du svaret på om det er godt nok, sier Rekdal, som legger til at han tror stallen er god nok.
(Saken fortsetter under videoen).
picture

Vanvittig Aremu-mål var ikke nok for Start

Dette vil bli Rekdals budskap til spillerne

– Kan du føre Start til toppen av norsk fotball på sikt?
– Første bud er å få Start til å bli en stabil og solid Eliteserie-klubb. Hvis du ser på historien til Brann, så viser den at det går an. Å snakke i store ord og frem i tid er ikke vits. Det er hevet over enhver tvil at vi må bli bedre. Vi har syv poeng på 12 kamper. Fortsetter det sånn, rykker vi ned, fastslår Rekdal.
Så langt har han ikke møtt spillergruppen. Han er imidlertid klar på hva det første og viktigste budskapet vil være.
– Vi starter med blanke ark og innstiller oss på at det blir en tøff reise der alle får sjansen til å bidra. Alt som har skjedd er historie. Da får spillerne en fair sjanse. Det blir stilt krav til dem, sier han.
(Saken fortsetter under videoen).
picture

Børufsen sikret etterlengtet Start-seier

Om tabellen: – Jeg er ikke dum

– Har du mislyktes hvis dere rykker ned?
– Det blir spekulativt. Jeg tenker ikke på nedrykk, men er klar over at det er en reell mulighet. Jeg er ikke dum når du ser på tabellen. Vi må ikke gjøre det her farlig, sier han til Eurosport.no.
49-åringens siste trenerjobb var i Vålerenga hvor han ble erstattet av Ronny Deila høsten 2016. Frem til februar 2017 var Rekdal sportssjef i Oslo-klubben, før han gikk over til å bli fotballekspert i Eurosport.
– Vi vil takke Kjetil for innsatsen. Han har vært en strålende ambassadør for Eurosport, han har utvist stor arbeidskapasitet og vært ytterst profesjonell i sin tilnærming til TV-rollen. Hele veien har han vært åpen på at han vil lytte til trenertilbud, og da vi ansatte en med hans CV var det ikke noe sjokk for oss at denne situasjonen skulle oppstå, sier Eirik Koren, som er sportsdirektør i Discovery.
Som Vålerenga-trener ble Rekdal seriemester i 2005 og cupmester i 2002. Som Aalesund-trener vant han cupen i 2009.
  • Se Start - Strømsgodset på Eurosport Player 10. juni klokken 18.00 på Eurosport Player!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame