Populære sporter
All sport
Vis alt

Reddet Rosenborg med sitt første mål for klubben: – Han er bortimot en tvillingbror til Helland

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 01/07/2018 klokken 21:48 GMT+2

Jonathan Levi noterte seg for sin første Rosenborg-scoring da de slo Sandefjord 0-1.

Rosenborgs Jonathan Levi

Foto: Scanpix

Sandefjord - Rosenborg: 0-1
Begge lag trengte poeng før kampen. Rosenborg for å ta inn poengledelsen opp til Brann og Sandefjord for å i det hele tatt ha et håp om å redde plassen.
Det skulle ta hele 82 minutter før kampens første mål. Og det var Jonathan Levis første Rosenborg-mål for klubben. Han tok med seg ballen rett utenfor 16-meteren og satte den fint i mål.
– Vi har brukt litt tid på Jonathan for han har enorme ferdigheter, han er bortimot en tvillingbror til Pål Andre Helland. Han har brukt litt tid på å finne posisjonen sin som kant i Rosenborg. Nå har han funnet den og han kommer til flere målsjanser. At han får det målet både han og vi har ventet på, det tror jeg var viktig for han i dag og et enormt viktig mål for oss, sa RBK-trener Ingebrigtsen.

– Vi vinner fortjent

Hjemmelaget fikk muligheten til å utligne i tilleggsminuttene når Kastrati kom helt inn foran mål, men RBK-keeper vant ballen. Det endte 1-0 til Rosenborg.
– Vi hadde en del sjanser som vi skulle ha scoret på, men vi var ikke så effektive i dag som vi var sist. Jeg synes vi har god kontroll på Sandefjord. Første omgangen er for tungt og tregt, andre omgangen synes vi har bra kontroll og skaper masse. Jeg synes vi vinner fortjent, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen etter kampen.
Sandefjords trener Marti Cifuentes var ikke like fornøyd etter dagens tap.
– Vi er skuffet. Det var en tøff kamp mot et veldig godt lag, vi klarte å være dominerende og ha litt kontroll i noen deler av kampen men de har mye kvalitet fremover, så det er ikke alltid like lett. Det var en jevn kamp, men vi er skuffet fordi vi ikke fikk noen poeng, sa Sandefjord-treneren.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Levi sikret RBK tre poeng

Mener Sandefjord-keeperen skulle vært utvist

Rett etter pause fikk Rosenborgs Nicklas Bendtner to store sjanser, men Sandefjords keeper Eirik Johansen stod som en mur i målet og slapp de ikke inn.
Før timen er spilt tok keeper Johansen imot ballen utenfor 16-meteren. Det ble ikke blåst på av verken linjedommer eller dommer. Rosenborg-spillerne var ikke fornøyd med avgjørelsen. Det ble en del knuffing og kjefting mellom spillerne og det resulterte i tre gule kort. To til Sandefjord-spillerne Flamur Kastrati og Enric Valles, og det tredje til Nicklas Bendtner.
– Han tar den utenfor 16-meteren, sa kommentator Amund Lutnæs etter situasjonen, før han la til:
– Det skulle rett og slett vært et rødt kort til Eirik Holm Johansen.
Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth er enig at det det skulle vært rødt kort til Sandefjord-keeperen.
– Han handser utenfor sekstenmeteren med vilje. Det er rødt kort. Det er svakt dømt og det er absurd at assistentdommeren ikke ser at han står med beina utenfor. Når bildene er så klare, du ser sekstenmeterstreken i tillegg, er det vanskelig å forstå hvorfor det ikke blir blåst, sa Gauseth om situasjonen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame