Natt til torsdag stengte overgangsvinduet i Norge. Det betyr at norske klubber ikke lenger har muligheten til å kjøpe og selge spillere.
Bortsett fra Premier League er resten av det europeiske overgangsmarkedet åpent frem til september. Det betyr at utenlandske klubber fremdeles kan handle spillere fra Norge, men at det ikke blir anledning til å erstatte dem.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23

– Veldig utfordrende

Ole Gunnar Solskjær liker dårlig at det er slik.
– Overgangsfristen er veldig utfordrende. De neste ukene kan det dukke opp bud på spillere som er økonomisk uimotståelig. Da blir det slik at man ikke får mulighet til å erstatte de spillerne som går, forklarer Solskjær.
Han legger til at de i Molde er i en bedre situasjon enn mange andre norske klubber.
– Nå må vi jobbe ut ifra at vi muligens selger spillere de to siste ukene. Vi må være føre var. Og slik har ikke alle klubber økonomi til å holde på, sier han.

Skrekkscenario

Han får støtte fra Sarpsborgs sportssjef Thomas Berntsen.
– Vi må, som i resten av Europa, kunne ha vårt lengste overgangsvindu midt på sommeren vi også. Dersom det skulle skje noe med en av våre spillere nå, så er det selvsagt ikke gunstig, sier Berntsen.
Han trekker frem et mulig skrekkscenario.
– Kenneth Zachariassen er aktuell for en del klubber i Europa. Dersom det skulle skje noe med han nå så setter det oss i en kinkig posisjon, sier han.
Enig i disse listene?

Kvalifiserings-utfordring

Solskjær skisserer dette forslaget:
– Jeg mener overgangsvinduet skulle vart fra 1. august til 1. september. Da henger vi med i mye større grad, sier han.
Torsdag spiller Molde andre kvalifiseringskamp i den tredje runden av Europa League mot Hibernian. Han mener overgangsfristen 15. august kan gjøre oppgaven med å komme seg til Europa vanskeligere for norske klubber.
– De to første kvalifiseringsrundene går ofte greit. Men i den tredje kvalifiseringsrunden og i en eventuell kvalik blir det vanskelig for oss dersom vi skulle mistet spillere mot overgangsfristen uten mulighet til å erstatte dem.

– Kjent problemstilling

Direktør for konkurranse i NFF, Nils Fisketjønn, forteller at problemstillingen er et tema, men presiserer at det er klubbene selv som bestemmer når overgangsvinduet skal være underveis i sesongen.
Fiskjetjønn forteller at de nordiske landene ved to anledninger har søkt om å få forlenget sommervinduet, slik at det blir mer enn fire uker. Det har FIFA sagt nei til.
– Dermed har vi fire uker som klubbene selv bestemmer når skal være. Hvert år før jul tar vi kontakt med Norsk Toppfotball og får tilbakemelding fra hva de anbefaler. Nå var det slik at flest klubber ville ha den ordningen som er per i dag, sier Fisketjønn til Eurosport.no.
Sett denne?
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53