FÅ MED DEG ALT FRA ELITESERIEN MED EUROSPORT PLAYER!
– Jeg synes det er ytterst spesielt at han satt på benken, sier Eurosports fotballekspert Thomas Myhre.
Spilleren han sikter til er den ferske Haugesund-spilleren Erin Pinheiro som har kommet til Norge på lån fra St.Etienne. Men det er ikke det faktum at spilleren var benket som fikk Myhre til å reagere, det at midtbanespilleren fra Kapp Verde i det hele tatt fikk være med i troppen synes han er merkelig.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02

Nektet å spille for andrelaget og komme til Norge

– Det er spesielt at når du først kommer sent, også nekter å spille en reservelagskamp. Da hadde ikke jeg som trener tatt han med på laget som skal spille førstelagsfotball til helgen, men det har de tydeligvis gjort, sier Myhre og sikter til hendelsen da Pinheiro nektet å spille for Haugesunds andrelag og forsvant fra garderoben.
– En ting er at du skal tilpasses, akklimatiseres og alt det der. Men det er vel ikke slik at Pinheiro har en egen avtale om at han skal slippe å spille en reservelagskamp. Det ville jo vært en fin måte å få med seg kamptrening også etterhvert bla klar for a-laget, legger Myhre til.
Hendelsen på andrelaget er bare en fortsettelse av "sagaen" om 20-åringen. Etter at han ble klar for klubben samme dag som overgangsvinduet stengte fikk han kalde føtter. Han møtte ikke opp på første trening fordi han ikke hadde benyttet seg av flybilletten klubben hadde bestilt til han og nektet å reise til Norge. Etter å ha snakket med klubben kom han uken etter avtalen ble inngått.

– Må ta slike holdninger tidlig

Slike holdninger får Ranheim-spiller, Kristoffer Løkberg som var gjest i søndagens FotballDirekte, til å reagere.
– Det er helt håpløst, spør du meg. Slike folk liker ikke jeg å ha på laget mitt. Det kan være flere grunner til at han er med i troppen, så får vi se om de får han igang. Men skal du bli god nok til å spille på førstelaget så bør du først bite sammen tennene og bidra litt på andrelaget, sier han.
Myhre synes det er rart at Haugesund, som er kjent for sitt sterke kollektiv, lar en spiller bli med i troppen etter dette.
– En av fordelene til Haugesund er at de er et veldig sterkt kollektiv og de jobber for hverandre. Det synes jeg vi så i fjorårssesongen og vi har sett det denne sesongen. Det er noe av bærebjelken i Horneland sin filosofi. Det er sjeldent man ser et Haugesund som kollapser, da synes jeg det er spesielt at det er en spiller som kan tillate seg slike ting.

Synes det er rart at lagkameratene ikke sier ifra

Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen er enig i Myhres beskrivelse, men synes det også er merkelig at lagkameratene tillater dette.
– Det handler litt om den interne justisen i garderoben der man sier klart ifra om at man ikke vil ha det slik. Man må si ifra "sånn vil vi ikke ha det her. Du må faktisk komme og vi stiller krav til hverandre." I en ordentlig garderobe ville man sagt det, med mindre det er noen andre spesielle avtaler her.
– Man må ta slik ting med en gang, hvis ikke begynner det å vokse. Så blir det spennende å se om han kommer i gang og får spille eller om han er tilbake i Frankrike etter sommeren, avslutter Løkberg.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 KLOKKEN 11:26