Søndag tapte Brann borte mot Kristiansund, samtidig som Molde slo Haugesund. Det som lenge så ut til å bli en kamp om gullet mot Rosenborg, har i stedenfor utviklet seg til å bli en kamp om sølvmedaljen for bergenserne.
Etter å ha tapt søndag, uttalte Brann-trener Lars Arne Nilsen at han var lettet.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
– Vi er skuffet over å tape kampen, men lettet likevel, sier han, og utdyper:
– Vi er sikret topp tre-plassering, plass i Europa og får nytt stadion. Vi må bare finne noe å glede oss over, og det er ekstremt viktig for oss å bli topp tre. Det er jeg lettet over, selv om det er skuffende å tape denne kampen.
Så lenge Haugesund tapte mot Molde, ligger de fem poeng bak Brann med én kamp igjen. De kan altså ikke ta fra bergenserne en plass blant Eliteseriens tre beste i 2018-sesongen.
– Sånn som det ble, er jeg fornøyd. Vi ønsket å reise herfra med topp tre-plasseringen sikret, for det er veldig viktig, sier Nilsen.
Se intervjuet her! Artikkelen fortsetter under videoen.
Eurosports fotballeksperter reagerer på det de mener er veldig defensive uttalelser fra Brann-sjefen.
– Jeg kan ikke forstå at han er lettet over resultatet mellom Molde og Haugesund. Fordi det blir medalje? Vi snakker om et lag som hadde ti seiere og fire uavgjort etter 14 seriekamper. Å bli for en medalje etter en slik sesonginnledning blir merkelig for meg, sier Thomas Myhre i Fotballrunden.
Det istemmes av Bengt Eriksen.
– Dette var nok ikke Nilsens beste kommentar, sier han, og utdyper:
– Sølvet har egentlig vært deres lenge. Nå er det heller slik at de er nødt til å jage sølvmedaljen. Jeg tror man trenger større vinnerskaller enn som så for å klare det. Brann må gjøre alt de kan for å slå Odd neste runde, men alt ligger nå i Moldes hender, sier Bengt Eriksen.
Se høydepunkter fra kampen her!

Kristiansund banket Brann

Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52