LERKENDAL/OSLO (Eurosport.no): Nederlenderen har sittet i sjefstolen på Lerkendal siden midten av juli. Etter en tøff start mot Celtic, har han styrt sitt mannskap til flere seiere. Samtidig på bakrommet pågår jakten etter ny hovedtrener.
Mandag starter trøndernes jakt for fullt når styret i klubben samles. Målet for møtet er å sette opp en bruttoliste med trenerkandidater. RBKs styreleder Ivar Koteng har tidligere sagt til NRK at ny trener skal være på plass innen 1. desember.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eurosports fotballekspert Christian Gauseth har uttalt han ikke blir overrasket hvis Rini Coolen får bli i trenerrollen på permanent basis.
– De har vist med Kåre at det er de ikke redd for. Dette er et prøve-halvår for han for å se hvordan det går. Går det strålende så kommer han til å bli fast ansatt, men dette er i utgangspunktet bare en mellomløsning.

– Forventer et større navn

I fotballmandag diskuterte panelet om Coolen var rett mann til å ta jobben som RBK-trener på permanent basis.
– Jeg tenker at Rini Coolen sitt kandidatur blir sterkere og sterkere for hver kamp. Vi husker tilbake når Kåre ble ansatt, det var ingen som trodde han skulle bli noen permanent løsning, men det ble han. Og han er den nest beste treneren i Rosenborg sin historie etter Nils Arne Eggen. Du kan se det på Coolen, det lyser av hele fyren at dette er noe han har lyst til. Dette er en jobb han går å sikler etter og har forferdelig lyst å fortsette med, sier Gauseth.
Eurosports Petter Bø Tosterud mener det er et større navn som må inn som trener for klubben.
– Jeg forventer et stort navn som kan løfte klubben til de høydene hvor de kan konkurrere med FCK og Celtic. Men da må de også opp på lønnsnivået og er Rosenborg klar for å betale kanskje åtte-ni millioner i året for en stor profil? Det vil tiden vise, men jeg forventer at det kommer noe litt større enn det her, sier Tosterud.

– Jeg er stolt

Rini Coolen kom til Trondheim da han fikk jobben som akademisjef i klubben. 51-åringen forteller Eurosport at han trives i jobben som hovedtrener.
– Jeg vet ikke hva som skjer. Men som jeg har sagt før så trives jeg virkelig i jobben - hver dag, hvert sekund i løpet av dagen. Men jeg jobber fra uke til uke, fra kamp til kamp. Jeg er stolt av å være i den rollen jeg er, og jeg trives med det.
– Avgjørelsen må klubben og styret ta seg av. For øyeblikket er jeg ikke opptatt av det. Jeg vet ikke hva som vil skje med meg, men for meg er det ikke viktig hvilken rolle jeg har eller får. Jeg trives med å være i Rosenborg.
I helgen uttalte RBK-profilen Nicklas Bendtner følgende til Adresseavisa om deres midlertidige trener:
– Det er alltid en overgang når en klubb bytter trener. Vi snakket mye om det i dagene etter at Kåre (Ingebrigtsen) hadde forlatt klubben, om hva det ville bringe med seg. Man skal venne seg til nye systemer, og jo hurtigere man gjør det, jo raskere kommer også fremgangen. Jeg synes kommunikasjonen er god.
Coolen har ledet Rosenborg i åtte kamper. Av de har fem kamper endt med seier, tre uavgjorte, og ett tap. Tapet kom i debuten mot Celtic.
Etter søndagens runde i Eliteserien overtok RBK tabelltoppen i Eliteserien. Neste oppgjør er mot Haugesund.
RBKs styreleder har ikke besvart Eurosport.no sine henvendelser mandag.
Se høydepunktene fra målfesten mellom RBK og Strømsgodse:.

RBK-seier i målfest

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55