Natt til torsdag stenger det norske overgangsvinduet, og flere klubber har en jobb å gjøre før den tid.
Det gjelder ikke minst Rosenborg. For med gode muligheter for Europa League-deltakelse kan det ende med en ny høst med kamper to ganger i uken for trønderne – en utfordring som klubben slet med å løse forrige sesong, selv om det endte med seriegull og avansement fra gruppespillet i EL.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
I GÅR PÅ 18:00

– Troppen er ikke sterk nok

Adresseavisens kommentator Birger Løfaldli er blant de som følger klubben tettest, og han er ikke i tvil om at det trengs flere nysigneringer om man skal kunne hevde seg på flere arenaer.
– Den utfordringen klubben står overfor de neste dagene blir veldig spennende å følge. De vil komme seg til Europa og hevde seg der, og da må de hente inn forsterkninger. For den troppen de har i dag, er ikke sterk nok, sa Løfaldli til Eurosport etter søndagens 1-1-kamp mot Stabæk søndag.
Men mye av utfordringen ligger i at nåværende trener Rini Coolen i utgangspunktet kun er tiltenkt en rolle ut sesongen.
– Det er jo en utfordring, fordi en ny trener må jo kunne få hente sine spillere. Likevel har de ikke råd til å vente til nyttår, mener Løfaldli.

– Ikke noen stor ulempe om han blir solgt

I tillegg til at det trengs nytt blod, kan klubben også risikere å miste en eller flere av sine nåværende nøkkelspillere. Under begge oppgjørene mot Celtic i Champions League-kvalifiseringen var representanter fra Serie A-klubben Atalanta til stede for å se på Anders Trondsen.
– Trondsen er nevnt, så vet du jo aldri hva som skjer med Nicklas Bendtner. I tillegg har du Birger Meling som er attraktiv. André Hansen spilte en ny kjempekamp mot Stabæk, og jeg er ærlig talt overrasket over at han fortsatt er på Lerkendal. Det skal RBK prise seg lykkelige over.
– Hvordan ser du på Bendtner-situasjonen? Ikke alle har vært veldig fornøyd med prestasjonene hans i år. Tror du RBK nesten kan være interesserte i å selge ham dette vinduet?
– Jeg tror ikke det trenger å være noen stor ulempe om han blir solgt om RBK får det de vil ha for ham. Ser du på toppscorerstatistikken i år, har ikke RBK noen blant de ti øverste. Det er jo et tydelig signal på at det ikke har vært godt nok fremover så langt.
Få med deg de siste timene av sommerens overgangsvindu i vår Deadline Day-sending onsdag kl. 20 på Eurosport Player og Eurosport.no!
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38