• Se terminlisten til Eliteserien og OBOS-ligaen bli presentert på Eurosport.no onsdag 19. desember
Tirsdag skrev Adresseavisen at Eirik Horneland hadde innledet samtaler med Rosenborg. Senere på dagen skrev VG at RBK ønsket Horneland som hovedtrener frem til Nordsjællands Kasper Hjulmand skulle ta over til sommeren.
Horneland har ikke besvart Eurosport.nos henvendelser. Overfor h-avis.no ønsket han ikke kommentere saken.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Eurosports kommentator Kenneth Fredheim synes det er påfallende hvor mange navn som etter hvert har dukket opp i forbindelse med jobben.
– Umiddelbart tenker jeg det er pussig at det har lekket så mange navn underveis og at det ikke har blitt verken dementert, eller for så vidt bekreftet. Nå er det nok veldig vanlig å få nei fra en del kandidater, men det virker som at Horneland er ganske langt ned på lista, sier Fredheim til Eurosport.no.

– Som et spark bak

Det betyr ikke at kommentatoren mener FKH-treneren ikke er skikket til jobben.
– Skulle RBK få han inn er det ingen tvil om at de får en dyktig trener. Etter det jeg har forstått har Horneland erfaring med 4-3-3 fra tidligere, og han er dyktig nok skolert fotballmessig til å spille i den formasjonen med lagene sine.
Kommentatoren viser til Pål André Hellands uttalelser til Adresseavisen om at ting har vært for snilt i Rosenborg. Helland mener alle i klubben er enige om det.
Det ville aldri Horneland tillatt, mener Fredheim.
– Han hadde stilt knallharde krav til spillerne. De må være godt trent, har tydelige rollekrav og vet hva som forventes av dem. Jeg tror Horneland kan gi RBK-spillerne et spark bak. Slik Helland skisserer ville aldri blitt akseptert under Hornelands ledelse. RBK vet hva de får dersom de ansetter ham.

– Litt skeptisk

Haugesund endte på fjerdeplass denne sesongen og kan kvalifisere seg til Europa League-spill. Selv om han har muligheten til å lede sin egen hjembys klubb til noe stort, mener Fredheim valget burde være enkelt for Horneland selv dersom han kan ta over og bli ny sjef i Rosenborg.
– Hvis du har ambisjoner som trener og blir tilbudt å trene landets største klubb med de beste ressursene må det være ekstremt vanskelig å takke nei. Som trener må det være en vanvittig attraktivt mulighet, sier Kenneth Fredheim.
Selv om jobben er attraktiv, følger det samtidig et enormt press med. Å være Haugesund-trener er noe helt annet enn å være RBK-sjef.
– I Haugesund hadde ingen stilt spørsmål dersom de for eksempel ble nummer ni i Eliteserien. I RBK er det nesten krise om man ikke vinner ligaen flere runder før slutt. Det er der min skepsis ligger, for det er en helt annen divisjon hva gjelder press fra omgivelsene. Ingen lag i Norge er i nærheten av det samme trykket og kravet, sier kommentatoren.
RBK-ledelsen uttalte først at de ønsket å ha klubbens nye leder på plass til 1. desember. Så endret de tidspukt for treneransettelsen til før jul, men for noen dager siden uttalte styreleder Ivar Koteng at heller ikke det var sikkert.
Onsdag 19. desember presenteres terminlisten for neste sesong.
  • Se terminlisten til Eliteserien og OBOS-ligaen bli presentert på Eurosport.no onsdag 19. desember
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12