TRONDHEIM (Eurosport.no):
RBK har stengt Brakka mandag, etter sykdomsutbruddet som har herjet klubben de siste dagene.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
– Det jeg kan si er at vi har stengt Brakka i dag, fordi vi ønsker å ha så lav risiko som mulig med tanke på smitte, for å være så klare som mulig til de to kampene resten av uka. Vi ønsker å gjøre det vi kan for å ha så mange spillere klare som mulig til de kampene, sier kommunikasjonsleder Trond Alstad til Eurosport.no.
– Hva mener du med å stenge brakka?
– Det innebærer at besøkende som ikke er ansatte, trenere eller spillere ikke får komme inn på Brakka i dag.
Se intervjuet med Stig Inge Bjørnebye her (saken fortsetter under):
I utgangspunktet vil klubben skjerme spillerne for alle aktiviteter utenom frokost og restitusjonstrening, som står på programmet kl. 12.30 mandag.
– Medisinsk får uttale seg når de har fått en oversikt over situasjonen, men i utgangspunktet så vil kun Håkon Schwabe (medisinsk ansvarlig), Rini Coolen og Stig Inge Bjørnebye være tilgjengelig for pressen i dag. Men det kan endre seg utover dagen, sier Alstad.
Han forteller at det har vært full aktivitet på Brakka i morgentimene.
– Vi har holdt på med full vask av håndtak, toaletter og andre steder der det er høy smittefare. Garderobene er vasket ordentlig ned også. Så håper vi at det gir en god effekt og at vi kan ønske folk velkommen på Brakka igjen i morgen, sier Alstad.
Flere RBK-spillere ble syke i løpet av helgen etter at Coolen for første gang i sin tid som trener hadde samtlige spillere i trening så sent som torsdag.
Mike Jensen, Alexander Søderlund og Anders Konradsen ble alle igjen i Trondheim da serielederen avga poeng i tredje Eliteserie-kamp på rad mot Lillestrøm søndag.
– Vi er veldig tett samlet, og det er mye lettere å få noe når man er tettere på hverandre. Vi er nødt til å ta ekstra forhåndsreglene som vi kan, sier RBKs medisinske koordinator Haakon Schwabe til Eurosport.no.
– Det er bare to dager til man setter seg på flyet til Østerrike. Hvordan ser kamptroppen ut mot RB Salzburg på torsdag tror du?
– Jeg tror per nå at Rini skal kunne velge mellom de aller fleste. Det virker som det går fort over med de fleste.
Sykdomsutbruddet topper en trøblete sesong hvor serielederen har slitt voldsomt med skader. Schwtabe innrømmer at det har vært en uvanlig situasjon.
– Det har toppet seg i visse perioder, og da blir det veldig tydleig. Vi har hatt muskelskader som kommer veldig samlet, og da blir det større belastning på de andre spillerne. Men i utgangspunktet er det lenge siden vi har hatt noe sånt. Nå må vi bare jobbe knallhardt for å være mer på i forkant i fremtiden.
– Vi ser oss veldig i speilet om dagen. Vi er overrasket over at ting som har fungert før ikke fungerer nå. Det er klart at vi kjører en ganske god evaluering nå, for å si det sånn.
Søndag fikk trønderne en ny mann på skadelisten da Issam Jebali måtte av med det som virket som en strekk.
– Status på Issam vet vi ikke helt ennå. Vi må nok vente litt utover dagen, sier Schwabe.
Nå jobbes det altså på spreng for å få fullt mannskap til søndagens gullduell mot Brann. Kampen ser du på Eurosport Player og TVNorge klokken 20.00.

Poengdeling mellom Rosenborg og Lillestrøm

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53