TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
Etter to og en halv sesong i tysk fotball har midtstopperen returnert til Norge for spill i Rosenborg. Nå gleder han seg til å kjempe om gull i Eliteserien og spill på kontinentet, etter en tøff periode i Eintracht Braunschweig.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
I 25-åringens første sesong kjempet klubben for opprykk, men tapte kvaliken mot Wolfsburg. Sesong nummer to gikk langt verre og endte med nedrykk etter en skrekkelig avslutning på sesongen. Halvveis inn i 2018/2019-sesongen ligger laget helt på bunn på nivå tre i Tyskland.
– Det er en lettelse å være i Rosenborg. Det er en kjempeklubb som jeg er glad for å være en del av, sier Valsvik til Eurosport.no.
Les også: Helland snakker ut om SMS-ene: – Brenner ingen broer.

– Mange spør

Han får ofte spørsmål om hva som skjedde med klubben, som gikk fra å spille om plass i det gjeveste selskap, til å ligger på bunn på nivå tre.
– Mange har spurt, men jeg vet egentlig ikke helt selv hva som skjedde. I sesong to lå vi om lag midt på tabellen med fem kamper igjen å spille. De fem siste kampene tok vi ikke et eneste poeng, og det ble etter hvert panikk rundt laget. Da rykket laget ned, men med ett poeng til hadde man klart seg, sier han.
Etter nedrykket var klubbkassen tom og spillestallen ribbet, ifølge den ferske RBK-stopperen.
– Vi var noen skandinavere og en gjeng unggutter. Klubben hadde ikke planlagt for nedrykk, sier han.
Etter hvert ble det dessuten slutt på spilletid for 25-åringen.
– På det tidspunktet var jeg enig med klubben om at jeg skulle vekk. Da ville de heller bruke ungguttene. Det er veldig jevnt der nede. Ting går som kjent opp og ned i fotballen, forklarer han.

– Vet hva jeg står for

Han erkjenner at det er tøft å spille seg til fast plass i Rosenborg i konkurranse med Tore Reginiussen og Even Hovland.
– Rosenborg er landets største klubb og da skal det være mange om beinet. Nå er det slik at alle vil spille alle kamper, men det er ikke slik at jeg har satt meg noe mål om hvor mange kamper jeg skal spille den kommende sesongen, sier Valsvik.
– Hva sier du til de som skulle være skeptisk til hvordan en spiller fra bunn i tysk nivå tre skal være med å løfte RBK mot Champions League?
– De får si hva de vil, men jeg vet hva jeg står for, sier han.
Han kjenner dessuten RBKs nye assistenttrener Karl Oskar Emberland fra før. Det var nemlig Emberland som hentet Valsvik til Sogndal som 16-åring.
– Jeg hadde ham vel et halvt år da, og vet litt av hva som venter oss. Det blir tøft og mye trøkk. Allerede fra første økt var det mye springing. Dette blir bra tror jeg, sier Gustav Valsvik.
Sett denne?
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12