• Se Rosenborgs åpningskamp mot Sarpsborg 08 på Eurosport Player og Eursport Norge 20.00 på søndag
Bendtner scoret i fjor årets mål, ble nominert til årets spiller og ble toppscorer i Eliteserien med 19 nettkjenninger.
Med andre ord en meget respektabel sesong som blant annet gjorde at spissen havnet i landslagsvarmen hos Åge Hareide.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Nå tyder ting på at oppturen bare vil fortsette for dansken. Det mener lagkompis André Hansen.

– Noen ferdigheter ikke mange andre har

Rosenborg-keeperen har naturligvis vært tett på Lorden på trening de siste ukene.
– Han har fått trent godt. Da ser du at han er på det nivået han viste at han hadde i fjor, sier Hansen til Eurosport.no.
Det var imidlertid først litt ut i sesongen at det virkelig løsnet for Bendtner. Kanskje ikke så rart med tanke på at han ikke var i sitt ess da han kom fra engelsk fotball for ganske nøyaktig ett år siden.
– Han kom fra Nottingham Forest med skade og var ikke helt fit, så det tok litt tid, men vi så det senest i kampen vi spilte mot Dinamo Brest på Marbella at han har noen ferdigheter som ikke veldig mange andre har, mener Hansen.
(saken fortsetter under Bendtner-intervjuet)

Vesentlig forskjell fra i fjor

På det året han har vært i norsk fotball, har dansken spilt seg glohet i Rosenborg-trøya. En annen sentral faktor er at han i motsetning til forrige sesong har fått med seg sesongoppkjøringen med trønderne, hvor han tidvis gnistret på spansk jord.
Denne kombinasjonen gjør at Hansen tror Bendtner vil heve seg ytterligere den kommende sesongen, og trolig allerede i serieåpningen mot Sarpsborg 08 på søndag.
– Det er i hvert fall gode forutsetninger for det. Vi skal være bedre samspilt nå. Vi har mange av de samme spillerne med noen få tilskudd. Det ligger til rette for at han kan prestere fra dag 1. Det regner jeg han har lyst til selv også. Det kommer et VM-sluttspill som han sikkert har lyst til å være med og sette farge på.
– Vi ser at han har vært på et høyt nivå i mange år. Han stresser ikke med ting og han vet når han skal være i form. Det er ikke den første uken i februar i Abrahallen. For de som lurer, så har han gjort en god jobb, konkluderer Hansen.

Føler seg ikke trygg på keeperplassen

Samtidig har Rosenborg også hentet hjem Alexander Søderlund, noe som gjør at den offensive rekken fremstår som svært sterk, selv om Bendtner neppe føler seg utrygg på plassen av den grunn.
Hansen innrømmer derimot at han ikke føler seg helt sikker på keeperplassen, til tross for at han regnes som førstevalg foran Arild Østbø.
– Man føler seg aldri trygg. Jeg vil gi ros til min konkurrent Arild Østbø som endte med ti kamper i fjor, og spilte vel solid i stort sett alle. Det som var imponerende var at han kom inn med litt ujevne mellomrom. Først gikk det ti kamper, så spilte han en kamp, så gikk det ti kamper igjen. Det er en kjempeutfordring, og han klarte å håndtere det hver eneste gang, roser Hansen.
Sjekk hvilke spillere du trenger til ditt Eliteserien Fantasy-lag her:
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53