Rosenborg gikk på en smell i seriepremieren da Sarpsborg 08 ble et mål for sterke hjemme på Sarpsborg Stadion søndag.
Den regjerende seriemesteren startet kampen i sin vante 4-3-3-formasjon, til tross for at det i vinter har blitt spekulert i om trønderne kom til å legge om til 4-4-2 oftere etter at Alexander Søderlund returnerte til Lerkendal.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Nicklas Bendtner ble foretrukket som midtspiss fra start, men etter at Kristoffer Zachariassen hadde sendt vertene i føringen ble også Alexander Søderund kastet på banen i jakten på utligning.
Den tidligere St. Etienne-spissen fikk de siste 15 minuttene sammen med forrige sesongs toppscorer i Eliteserien, uten at duoen klarte å utrette stort.
RBK-trener Kåre Ingebrigtsen erkjenner overfor Adresseavisen at han hadde håpet på større effekt av byttet, og innrømmer at de ikke har trent nok på å spille med Bendtner og Søderlund i tospann på topp.
– Vi har øvd for lite på hva vi skal gjøre når vi spiller med to spisser. Skal vi bruke det mer, må vi øve enda mer på det, sier han til Adresseavisen.
Med to så fysiske spisser i og rundt boksen, savner Ingebrigtsen at lagkameratene, særlig ved Birger Meling og Samuel Adegbenro, ofrere får ballen inn i boksen.
– Vi må bruke mer tid på hva vi forventer og ønsker når vi legger om slik, sier han.
RBK-sjefen har imidlertid ingen planer om å kaste tanken om å bruke duoen sammen, men er klar på at det nødvendigvis ikke vil være foretrukket formasjon.
– Det er bare 12. mars, og det er ingen uoverkommelig oppgave å spille inn dette. Nicklas og Søder kommer ikke til å spille 50-60 kamper sammen, men det er et alternativ som vi må få kontroll på slik at vi kan bruke det ved behov, sier han
Allerede til lørdag får laget som «alle» har tippet som seriemester muligheten til å rette opp igjen inntrykket etter seriestarten. Da kommer Kristiansund på besøk til Lerkendal. Nordmøringene har også litt å revansjere etter å ha tapt 0-1 hjemme for Vålerenga i deres seriepremiere mandag kveld.
Hvordan Rosenborg velger å stille opp da, gjenstår å se. Oppgjøret ser du på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag fra kl. 17.30.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38