Rosenborg er godt i gang med sesongoppkjøringen, som fram til lørdag var uten danske Nicklas Bendtner. Hele laget er nå på treningsleir på Gran Canaria - et sted som ble valgt etter at trønderne fikk mye kritikk for å ville dra hele veien til Dubai.
Bendtner fikk forlenget ferie, etter at han i fjor vinter kom til trondheimsklubben fra engelske Nottingham Forest - midt i den engelske sesongen. Det er likevel ingenting som tyder på at dansken henger etter av den grunn; allerede to dager inn i treningsoppholdet på ferieøya har trener Kåre Ingebrigtsen kun lovord å si om angrepsspilleren:
– Nicklas ser veldig bra ut. Han har trent godt, og er i meget bra fysisk form, sier treneren til Adresseavisen.
RBK-sjefen går så langt som å si at han er forbløffet over dansken, etter å ha sett ham trene de første øktene på ferieøya.
– Det blir litt slik at man glemmer det i desember, når man er borte fra hverandre. Men vi fikk en påminnelse i går: På hvor god Nicklas faktisk er, sier Ingebrigtsen.

Viste dristige feriebilder

Bendtner, som nylig bikket 30 år, la forrige uke ut bilder og videoer av seg selv på Instagram - som fikk RBK-fansen til å ta av. Bildene sådde heller ingen tvil om at formen er på plass.
– Det er ingen tjukkas som har vært hjemme på juleferie i Danmark, men han har holdt formen vedlike. Basert på barisbildene, blir det en ny stor sesong av Bendtner, sier Eurosports fotballekspert Christian Gauseth om bildene.

OL-helt bistår

Bendtner og Rosenborg får bistand fra andre kretser i oppkjøringen. Løperen og OL-helten Vebjørn Rodal har kommet til Gran Canaria for å løfte formen til laget før sesongen, og det er spådd flere knallharde økter under det to uker lange oppholdet. Det kommer nok godt med, ettersom årets Eliteserie-sesong starter tidligere enn på lenge.
Trønderne har også et tett program før sesongåpningen - som er borte mot Sarpsborg 08 11. mars. Samme uke skal de møte Lillestrøm i Mesterskapsfinalen, 5. mars.
Før dette står en rekke treningskamper mot både nasjonal og internasjonal motstand på programmet.
Eurosports ekspertkommentator, Kjetil Rekdal, tror Rosenborg får en tøff start på Eliteserien 2018 - se det og mer i videoen under: