– Den spissituasjonen i Rosenborg nå er som et helt utrolig luksusproblem. Jeg tror aldri jeg har sett en Eliteserie-klubb med to så gode spisser tidligere, sier Ole Kristian Selnæs til Eurosport.no.
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har valgt å starte med Nicklas Bendtner i de to første seriekampene. Alexander Søderlund, som kom tilbake fra St. Etienne før sesongen, har bare fått 28 minutter fordelt på to innhopp.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
I GÅR PÅ 18:04

– Altfor god til å sitte på benken

– Jeg er trygg på at Søderlund ikke er hentet hjem for å sitte på benken. Det er han altfor god for, sier Frankrike-proffen.
De to var først lagkamerater i nettopp Rosenborg fra 2013 til 2016. Da tok begge veien til Frankrike og St. Étienne. Få kjenner Søderlund bedre enn nettopp Ole Selnæs.
– Jeg er sikker på at Alex hadde blitt toppscorer i Eliteserien uansett hvilken klubb han hadde spilt i. Tenk å være Eliteserie-klubb og ha han på benken. Det er helt unikt, sier midtbanedirigenten.
  • Se Odd - Rosenborg 2. april på Eurosport Norge eller Eurosport Player klokken 20.00!

– Har en plan

I Rosenborgs innprentede 4-3-3-formasjon er det vanskelig å få plass til både Bendtner og Søderlund på banen samtidig. Selnæs er sikker på at klubben har en visjon for hvordan de skal løse spissdillemmaet.
– De har nok en klar plan. Jeg har ikke pratet med noen i klubben om dette altså, men nå er det vel bort imot hugget i stein at Bendtner skal spille VM i sommer blant annet. Jeg er ikke usikker på at Søderlund får spille mye denne sesongen, sier Ole Kristian Selnæs.

Ubeseiret de siste åtte kampene

I St. Étienne har han får mye tillit den siste tiden. Nå føler han seg klar for å bidra i Norges privatlandskamper mot Australia og Albania.
– Formen min er veldig bra. Jeg føler det har gått veldig bra både for klubben og egen del den siste tiden, sier han.
St. Étienne ligger på niendeplass i Ligue 1 etter 30 serierunder, etter å ha gått ubeseiret fra de siste åtte kampene.

Rosenborg slapp med skrekken da Bamba misset på overtid

Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38