TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Rosenborg på gulljakt tapte fortjent mot Molde forrige helg, fikk bank av RB Leipzig i midtuka, og spilte uavgjort hjemme mot tabelljumbo Sandefjord søndag.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
– Når man trodde det ikke kunne bli dårligere, så blir det faktisk det. Dette er for dårlig, og det vet alle som hører til her, sier Helland til Eurosport.

– Tynt med folk på tribunen

Trønderne leder likevel serien med fire poeng foran Brann på andreplass, og er semifinale-klare i cupen.
– Man snakker som at det er krise, men vi har faktisk en luke ned til andreplassen. Det blåser litt på toppene, og det må vi stå i. For Nå må vi ta oss i nakkeskinnet og se på det vi gjør ute på banen, sier han.
Snaut 14.000 tilskuere tok seg tid til å reise på Lerkendal søndag.
– Nå er vi så dårlig for tiden at folk ikke gidder å komme hit for å se kamp engang. Det er tynt med folk på tribunen, og vi kjemper faktisk om gullet, sier han.

Roser Hansen-oppstramming

Etter Sandefjord-kampen leverte keeper André Hansen en skikkelig tordentale til sine lagkamerater i garderoben, etter det han kaller en pinlig og ufattelig svak RBK-uke.
Helland roser kaptein-vikaren for at han sier ifra.
– Noen ganger er det viktig at folk sier ifra hvor skapet står. Det er bra, for det er godt ment. Det handler om å vekke folk og få de til å forstå stundens alvor. Det er bra André sier ifra, og jeg tror ikke mange er uenig med ham, sier Helland, som har slitt med en leggskade de siste ukene.
Se intervjuet med André Hansen her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Bruker ingen unnskyldning

Sammen med åtte andre var han ikke tilgjengelig for spill mot Sandefjord.
– Vi mangler ni spillere, og samtlige har A-landskamper for sine nasjoner. Likevel stiller vi med et bra lag, men jeg tror de fleste merker slike frafall. Neste runde er alle mann tilbake, så da har vi ikke det å skylde på lenger heller, sier han.
Han mener laget har vært avhengig av individuelle prestasjoner i overkant ofte denne sesongen.
– De kollektive RBK-angrepene har ikke vært bra nok. Tidvis har det vært individuell briljanse som har sørget for poengene. Det lugger litt nå, og vi må få ting tilbake på sporet igjen, sier Pål André Helland.
Neste RBK-kamp er på bortebane mot Lillestrøm om to 21. oktober.
Se intervjuet med Helland her!
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Kribler i kroppene til LSK-duoen før derbyet: – Gleder meg som en liten unge
25/05/2022 PÅ 06:49