Rosenborg - Sarpsborg 08 3-1
Rosenborg hadde muligheten til å skaffe seg et forsprang på gullrival Brann etter at de tidligere søndag ikke maktet å slå Eliteserie-jumbo Sandefjord på hjemmebane.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Lenge så det ut til at også RBK skulle gå på en smell. Patrick Mortensen sendte nemlig Sarpsborg 08 i ledelsen på Lerkendal etter 18 minutter, men deretter handlet alt om hjemmelaget.
Først utlignet Jonathan Levi med et skudd som gikk via Sarpsborg 08-kaptein Joachim Thomassen. Så ble snuoperasjonen et faktum da Alexander Søderlund på elegant vis vendte bort motstander-forsvaret og klinket ballen på vakkert vis i mål.
– Det er dette du skal gjøre, Søderlund! Han har ikke scoret siden hjemmetapet mot Brann, men her tverrvender han og banker kula i krysset, sier Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.
Senere la også Yann-Erik de Lanlay på til 3-1 for trønderne.
– De hadde litt startvansker, Rosenborg. Men dette er det mesterkvalitet over! bryter kommentator Kenneth Fredheim ut.
Dermed grep RBK muligheten mens Brann snublet. Nå har Rosenborg skaffet en luke på fire poeng ned til gullkonkurrenten. I fjerde siste serierunde møter lagene hverandre.
Sarpsborg 08 er inne i en tung periode i Eliteserien og står dermed med fem strake tap. I midtuken tapte de borte mot tyrkiske Besiktas i Europa League.
Se alle scoringene her:

Rosenborg tok vare på Branns gavepakke

Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53