Sandefjord–Start 4-1:
Start tok alt annet enn vare på Kristiansunds gavepakke på Nadderud lørdag, da Kjetil Rekdals mannskap ble rundspilt og utklasset av tabelljumbo Sandefjord søndag kveld.
De første 45 minuttene så det ut som at det var Start på var så godt som klare for OBOS, mens Sandefjord holdt til i helt andre enden av tabellen.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
– Det er fryktelig pinlig. Vi taper dueller, vi følger ikke folk og er ikke på i det hele tatt. Det er utrolig, utrolig skuffende, sa en svært frustrert Simon Larsen da lagene gikk til pause.
At sjargongen var den samme fra Rekdal i garderoben er ikke utenkelig, for allerede etter 8-9 minutter av pausen ble Start-spillerne sendt tilbake på banen. Da hadde Rekdal allerede byttet ut Eirik Wichne i det 39. minutt.
– Jeg kunne byttet alle elleve i pausen, og jeg måtte gjøre noe. Vi er heldige som bare ligger under med to mål. Wichne har ikke gjort noen dårligere jobb enn noen andre. Vi har hatt en bra corner og en scoring, men resten har vært fryktelig dårlig, sa Rekdal mens spillerne holdt seg i gang på gresset bak ham.
Saken fortsetter under videoen
Etter kampen var det en minst like forbannet Erlend Segberg som møtte Eurosport.
– Jeg skammer meg over det vi leverer i dag. Det er så jævlig flaut at det er så vidt jeg gidder å stå her. Måten vi opptrer på i dag er ikke verdt noen ting, sa Start-kapteinen, før han fortsatte tiraden:
– Nå har vi to kamper igjen. Med det vi leverte i dag så spiller vi ikke i OBOS-ligaen en gang neste sesong. Da er det bare å legge ned alt, sa han.

Kunstscoring

Stian Ringstad sendte hjemmelaget i føringen med en scoring som hører hjemme på langt høyere nivå enn OBOS-ligaen.
En perfekt vektet crosser fra Emil Palsson fant Ringstad på gjennomløp i Starts boks. Leiesoldaten fra Godset fulgte opp med en minst like vakker avslutning og sendte ballen i bue over en utrusende Jonas Deumeland.
Damion Lowe var tilbake i Start-elleveren etter å ha stått over tapene for Molde og Rosenborg (NM), og viste hvorfor han har vært savnet.
– Her viser han kraft, presisjon og klasse. Kanskje den viktigste spilleren til Kjetil Rekdal i innspurten denne sesongen, sa Bernt Hulsker i Fotball Direkte-studio, om jamaicanerens utligning.
Lykken var imidlertid kortvarig for Rekdals mannskap.
Rufo, som har vært brennhet for tabelljumboen i høst, sendte Sandefjord tilbake i føringen med sin sjette scoring på de fem siste kampene.

Ringstad på godt og vondt

Like etter kom Sandefjord på en ny bølge, og nok en gang var det Ringstad som var høyt oppe fra venstreback-posisjonen sin.
Om Godsets leiesoldat hadde dårlig samvittighet etter å ha slått egne lagkamerater i bunnstriden forrige runde er uvisst, men etter å ha dratt av halve Starts forsvar, kastet backen seg over ende inne i gjestenes sekstenmeter.
Kveldens kampleder Kristoffer Hagenes blåste i fløyten, ikke for straffe, men et helt fortjent frispark imot, og gult kort til Ringstad for filming.
– Hold deg på beina så kan du spille 45 der. Det er merkelig, merkelig greie. Jeg tror han kaster seg, sa Hulsker i Fotball Direkte.
– Han har i hvert fall ikke lært det hos meg, svarte Eurosport-ekspert og tidligere Godset-trener Tor Ole Skullerud.

Aktiv Start-stopper

Like etter fikk Damion Lowe seg en ufrivillig luftetur i løpsduell med Pontus Engblom. Starts forsvarskriger virket preget, men nektet å kaste inn håndkleet.
Sandefjord fortsatte å være det førende laget på Komplett Arena, og minuttet på overtid fikk hvalfangerne uttelling igjen. Lars Grorud slo nevnte Lowe i en hodeduell og satte inn 3-1.
Saken fortsetter under videoen

Målrikt i bunnstriden da Sandefjord sjokkerte Start

Nok en gang ble Lowe liggende nede og måtte ha behandling, og nok en gang kom Lowe på banen igjen, før Hagenes like etter blåste til pause.
At bortelaget hadde godt av pausen var det liten tvil om. De gule og svarte fremstod plutelig mye mer samlet både med og uten ball.
Det hjalp imidlertid ikke i målprotokollen. Med 1-3 å ta igjen etter den første omgangen ble jobben for stor for Larsen, Lowe og co.
På overtid satte Pau Morer den siste spikeren i kisten da han på lektent vis sørget for 4-1. Start og Rekdal måtte dermed konstantere sitt tredje tap på en uke, mens Sandefjord fortsatt har et syltynt håp om å redde plassen.
– Kampplanen har ikke en dritt å si. Vi er ikke på fra første sekund i dag. Vi er så avskrudd som det går an å få blitt. Vi har ingen andre å skylde på enn oss selv. Vi må ta en ordentlig samling i bånn, for dette er ikke bra nok et sekund, konstanterte Segberg.
– Er dere slitne?
– Nei, det er bare for dårlig.
Det betyr at Start kan befinne seg på kvalikplass etter runden om Lillestrøm slår Bodø/Glimt hjemme på Åråsen mandag kveld.
Det oppgjøret ser du direkte på Eurosport Player og MAX fra kl. 18.30!
Slik startet lagene:
Sandefjord: Holmen Johansen - Reppesgård, Grorud, Høibråten, Ringstad - Palsson, Vallès, Storbæk - Morer, Engblom, Rufo
Start: Deumeland - Larsen, Lowe, Berger, Wichne - Aremu, Segberg, Käck - Shala, Akinyemi, Christensen.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26