Norges Fotballforbund (NFF) tar ikke ut påtale mot Moldes Stian Gregersen etter at Odd rapporterte ham inn for å ha kommet med et slag i ansiktet på Fredrik Nordkvelle under søndagens kamp.
Til Eurosport.no bekrefter seksjonsleder jurdisk i NFF, Espen Auberg, at påtalenemda har vurdert situasjonen. Konklusjonen er at saken ikke tas videre. Grunnen til det er at det er vanskelig å konkludere med at albuen/slaget var bevisst ut i fra videobildene.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
I GÅR PÅ 17:57
– Påtalenemnda har gått gjennom videobilder av hendelsen mellom Gregersen og Nordkvelle. Etter gjennomgangen har de konkludert med at det ikke er grunnlag for å påtale saken til Disiplinærutvalget, skriver Auberg i en e-post til Eurosport.no.
Se video av situasjonen. Saken fortsetter under videoen:

– Rett og slett stygt

Det betyr at Gregersen ikke blir straffet etter situasjonen med Fredrik Nordkvelle. Det var etter å ha sett TV-bildene valgte Odd å rapportere inn midtstopperen. Det var mot slutten av kampen at Nordkvelle ble liggende etter en duell med Gregersen.
Odd-spilleren holdt seg til ansiktet etter å ha tilsynelatende fått en albue. Flere Odd-spillere reagerte, både Fredrik Semb Berge og Espen Ruud, var borte og knuffet Molde-spilleren.
– Vi har sett det igjen nå og det er et tydelig slag fra Gregersen. Det er en oppførsel vi ikke kan akseptere i norsk fotball. Det er rett og slett stygt. Derfor sender vi inn en rapport til forbundet, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TA.

– Overtredelser som normalt vil medføre minst to kampers karantene

Gregersen kunne ha risikert å få mininum to kampers karantene hvis forbundet hadde reist påtale.
– Etter Reaksjonsreglementet § 4-25 (1) kan Disiplinærutvalget, etter påtale fra påtalenemnda, behandle saker om påståtte overtredelser begått i tilknytning til kamp uten at det ledet til utvisning eller bortvisning. Det er kun overtredelser som normalt vil medføre minst to kampers karantene som kan følges opp på det grunnlaget, skriver Auberg.

Se høydepunktene: Molde - Odd (0 - 1)

Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11