Adria Mateo Lopez blir Ranheims første utlending på seks år.
Det ble klart torsdag ettermiddag, da klubben presenterte spanjolen som sin nyeste signering.
Ikke siden Emeh Izuchukwu spilte i klubben i 2012 har Ranheim hatt en spiller med utenlandsk pass i stallen.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
23-åringen kommer imidlertid ikke langveis fra. De siste fire sesongene har han tilbragt hos fylkeskollega Levanger, noe Ranheim-sjef Frank Lidahl er klar på var en avgjørende faktor for dem.
– På veien mot å bygge Ranheim som toppklubb bruker vi vignetten 96% Trøndelag. Vi holder fast ved strategien vår om å rekruttere trøndere og spillere fra trønderske klubber, ispedd noen som kommer fra andre steder. Uansett rolle i Ranheim, på eller utenfor banen, starter en rekrutteringsprosess med en grundig vurdering rundt om mennesket kan etterleve verdigrunnlaget som handler om lidenskap, utvikling og fellesskap.
– Det er verdigrunnlaget vårt som er fundamentet i kulturbyggingen, vår kultur er vårt fremste konkurransefortrinn. I Lopez får vi en ekstremt sulten spiller som velger Ranheim fremfor andre tilbud, vi får en som virkelig ønsker å gripe muligheten til å utvikle seg selv videre og bidra til å bygge Ranheim sterkere. Vårt trenerteam har identifisert Lopez som en spiller og et menneske som vil være med og tilføre oss mye både på og utenfor banen, sier Lidahl til klubbens egen hjemmeside.
Overfor Eurosport.no understreker Lidahl at han mener klubbens strategi gir dem et konkurransefortrinn.
– Alt henger sammen, og alt vi gjør er en del av vår strategi. Det er slik vi kommer til å gjøre det i overskuelig fremtid. Vi ønsker å bli bedre på det man er god på allerede, det kan være det ikke er godt nok til slutt, men det er den fremste muligheten vi har, sier Lidahl.
– Man tenker ikke at denne strategien også setter en del begrensnigner?
– Det setter ikke begrensnigner. Det gjør det enklere for oss. Vi ønsker først og fremst å være gode der, få til gode avtaler og at de vi rekrutterer er mennesker som kan være med å bære klubben videre.
– Det er mange trøndere rundt om i alderen 26 til 31 som gjør det bra, og som etter hvert vil se på muligheten til å komme hjem, sier han.
Forrige uke skrev Adresseavisa at Lopez tygget på et kontraktstilbud fra flere enn bare trønderne, som han nå har bestemt seg for å takke ja til.
Eurosport-kommentator Amund Lutnæs, som kjenner OBOS-ligaen godt, var svært positiv til en mulig overgang for Ranheims nye midtbanemann.
– Det er en veldig teknisk spiller som jeg vil se for meg kan bekle en indreløperrolle i Ranheim. Han har vært veldig god i OBOS-ligaen lenge, selv om det denne sesongen endte med nedrykk for klubben hans. Det er spennende hvis han får prøve seg i Eliteserien. Jeg tror det ville vært en kul signering, sa Lutnæs.
Lidah sier til Europort.no at de begynner å bli fornøyd med troppen slik den er, men at det fortsatt kan skje ting rundt enkelte spillere.
– Vi liker å ha det meste klar før første trening på nyåret, det gir oss også et konkurransefortrinn. Det kan fortsatt være noen kommer inn og noen forsvinner ut, men vi vil ha det meste klart før vi begynner 9. januar.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12