LERKENDAL/OSLO (Eurosport.no):
Kåre Ingebrigtsen og Pål André Helland måtte ta til takke med pipekonsert fra Lerkendal-publikummet etter lørdagens uavgjortkamp mot Ranheim.
– De skal vel ut på solsiden og feire ett poeng, mens jeg skal hjem og slå spiker i veggen med hodet, sier en oppgitt Pål André Helland til Eurosport etter kampen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Etter oppskriftsmessig å ha tatt ledelsen 1-0, slapp hjemmelaget seg nedpå og ga Ranheim muligheten til å spille seg inn i kampen. Den muligheten grep et heroisk bortelag med åpne armer, til Ingebrigtsens store frustrasjon og undring.
– Vi slutter å spille fotball hver gang vi tar ledelsen, det er vår største bekymring, sier en nærmest rådvill Ingebrigtsen.
– Hvorfor skjer det?
– Vi blir feige og slipper oss tilbake. Det må et mål til før vi begynner å spille fotball igjen. Det må vi finne ut av, for sånn kan vi ikke holde på. Når vi scorer 1-0, så må vi gå etter 2- og 3-0. Ranheim får jo gå inn i kampen igjen, og vi ligger innenfor egen 16-meter.
– Nå har vi adressert det og så må vi finne ut av det. Vi må ha oss en prat alle sammen og spørre oss selv hva som skjer med kollektivet, for det flytter seg i hvert fall 40 meter. Da får Ranheim stå og slå innlegg og da får de satt en scoring. På det tidspunktet var det helt fortjent, sier Ingebrigtsen.
Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal reagerer også på at den regjerende seriemesteren ikke virker mer angrepsvillige etter å ha tatt ledelsen.
– Det jeg synes er overraskende er at dere ikke går for kontringene når dere vinner ball, og hvis dere kontrer så er det bare med to eller tre mann. Da blir man stående bakpå og gi motstander initiativet, sier Rekdal.
Artikkelen fortsetter under

– Flaut

Rekdal får full støtte av Ingebrigtsen.
– I tillegg blir det enda lenger å komme seg frem når man faller så lavt. Vi vinner ballen på egen 16-meter og da er det langt frem. Det er flaut at det skjer etter at vi har scoret 1-0, sier han.
– At publikum piper er helt greit. De har jo betalt for å se underholdning og det var det ikke her i 90 minutter.
Også Helland er svært skuffet over hvordan han og lagkameratene fremstod etter 1-0.
– Vi faller ned helt uten grunn og når de scorer så hever vi oss igjen. Det er så pinlig og flaut og vi kan bare takke oss selv, sier Helland, før han fortsetter:
– Men for all del. De gjør en god kamp, løper sokkene av seg og viser at de er gode fotballspillere, men måten vi agerer på etter å ha tatt ledelsen er helt skrekkelig.

Poengdeling i kampen om Trondheim

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53