Kristiansand-laget var det beste laget før pause, men i annen omgang ble det full sprekk. Innbytter Pontus Engblom gjorde to av målene i Sandefjords sterke snuoperasjon.
Mot spillets gang satte svensken først inn 2-1 på en strålende pasning fra Håvard Storbæk etter 68 minutter, mens han fullførte ydmykelsen av Start ved å legge på til 4-1 i sluttminuttene.
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 KLOKKEN 15:55
Enric Vallès sto bak Sandefjords tredje mål etter en kontring. Hjemmelaget ble knallhardt straffet for naivt spill.
– Jeg er åpenbart ikke fornøyd. Vi kan ikke være så naive og svake i forsvar. Med ballen gjorde vi mye positivt, men vi må lære av feilene, sa Start-trener Mark Dempsey til Eurosport og la til:
– Det er et paradoks at vi også tar med oss mye positivt fra en kamp vi taper 1-4 hjemme.
Slik så det ut da Sandefjord ydmyket Start.

Sandefjord ydmyket Start

Enkelt

Start tok ledelsen halvveis ut i første omgang. Ved bakre stolpe stanget Kristján Flóki Finnbogason inn 1-0 etter et godt timet opphopp. Han scoret på en god ball fra Enric Vallès. Det var islendingens seriemål nummer to på like mange kamper.
Finnbogason ble hentet til Kristiansand-klubben i fjor sommer. Han rakk å score fire mål på ti kamper i 1. divisjon, og overgangen til Eliteserien har 23-åringen tatt på strak arm.
Etter ledermålet strammet vertene grepet ytterligere, men de klarte ikke å nekte Storbæk å gjøre en enkel utligning i det 34. minutt. Etter et hjørnespark kunne han helt umarkert styre ballen i nettet.
Sandefjord var heldig som fikk med seg 1-1 til pause. På overtid av første omgang sendte Starts nysignering Elliot Käck en suser hardt i lengste stolpe. Med ørlite mer presisjon ville det vært scoring.

Kontret i stykker

Lenge luktet det ikke Sandefjord-seier på Sørlandet, men det forandret seg helt da Engblom ble spilt gjennom med litt over 20 minutter igjen på klokka. Start taklet svært dårlig å havne under og ble til slutt kontret i stykker.
Svensken ble hentet til Sandefjord fra Strømsgodset i februar. Han føler han har kommet seg til rette i nye omgivelser.
– Det er kjekt å spille fotball og score mål igjen. Jeg kom inn sent, men jeg har etter hvert kommet meg i form, sa Engblom til Eurosport.
Både Start og Sandefjord fikk hver sin kamp i 2. serierunde utsatt. Mark Dempseys lag innledet comebacket på øverste nivå med 4-1-seier over Tromsø, mens Sandefjord serieåpnet med et stygt 0-5-tap borte mot Molde.
Starts neste kamp er mot Lillestrøm på Åråsen førstkommende mandag. Dagen før tar Sandefjord imot Stabæk til sin første hjemmekamp for sesongen.
(©NTB)
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 KLOKKEN 17:59
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 KLOKKEN 18:21