KRISTIANSAND/OSLO (Eurosport.no):
Tirsdag hadde Kjetil Rekdal sin første økt som hovedtrener for IK Start. Kampen for å overleve i Eliteserien begynner allerede søndag, da klubben tar imot Strømsgodset hjemme på Sparebanken Sør Arena.
For å få til det mener Eurosports fotballkommentator, Amund Lutnæs, at Espen Børufsen vil bli helt essensiell.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
– Jeg tenker at Børufsen, med sin rutine, kommer til å bli en veldig viktig spiller for dette Start-laget. Han har vært her lenge og er en type som jeg liker å kalle en signalspiller, sier Lutnæs.
Børufsen har vært i Start siden 2006.
Etter opprykket har klubben fått kritikk for å kun satse på unge talenter, fremfor å prioritere en balansert tropp med mer rutine.

Vil bite fra seg

Angrepsspilleren sprudlet etter å ha gjennomført sin første treningsøkt under ny sjef.
– Det er alltid spennende med ny trener. Så synes jeg vi hadde en god og morsom økt nå. Rekdal er veldig tydelig og han stiller krav og vet hvordan han vil ha det, sier Børufsen til Eurosport.
30-åringen føler at han, som en av lagets mest rutinerte spillere, har et ansvar med å gå foran.
– Vi har mange unge, gode spillere. Vi som er eldre føler nok et litt større ansvar på den lederrollen. Det er helt naturlig at vi som har mer rutine tar mer ansvar, uttalte han til Eurosport.no lørdag.
Sørlendingen var ute i halvannen måned med skade etter serieåpningen mot Tromsø 11. mars. Derfor står han bare med fem kamper så langt i sesongen.
– Men nå er jeg klar. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å ta en plass i elleveren fremover.

Forventer full tenning

Lutnæs synes han så en gnist hos Start-spillerne i den første treningen under Kjetil Rekdal.
– Det er nok slik at spillerne tenker at nå skal de virkelig vise seg frem, for kampen mot Strømsgodset på søndag kommer fort. Mange benyttet anledningen på første trening, og Rekdal er tydelig allerede fra start på feltet, sier Lutnæs.
Rekdal erkjenner at han har en tøff oppgave foran seg med å holde laget oppe i toppdivisjonen.
– Jeg tror så klart at vi kan klare det. Men jeg er samtidig realist, og vet at utgangspunktet er dårlig. Vi har i tillegg fryktelig dårlig tid. Det er nesten sånn at du må vinne 7-8 kamper iallefall, og det blir tøft, sa Kjetil Rekdal til Eurosport tirsdag.

Skadeutfordringer

Simon Larsen er definitivt ute mot Godset, og mister sannsynligvis enda flere kamper i tiden som kommer. Dessuten er Håkon Opdal fremdeles skadet. Flóki Finnbogason og Tobias Christensen er suspendert etter å ha pådratt seg for mange gule kort. Isaac Twum, Damion Lowe og Afeez Aremu måtte av med skader i forrige runde mot Molde, men har deltatt på trening denne uken. Klubben satser på å ha alle tre klare til kampen søndag.
– Det er ikke så lett å sy sammen elleveren her. Jeg er veldig spent på hvem som spiller søndagens kamp, sier Eurosports kommentator Amund Lutnæs.
Se alle reaksjonene etter Kjetil Rekdals første Start-trening her!
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 KLOKKEN 15:55