– Nå begynner virkelig Strømsgodset å få et salgsobjekt, sier Eurosports ekspertkommentator Christian Gauseth.
Salgsobjektet heter Marcus Pedersen og står etter fem runder i Eliteseiren med syv mål. Tre av disse kom i søndagens kamp mot Odd.
SE ALLE KAMPENE FR ELITESERIEN MED EUROSPORT PLAYER!
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Først stanget hedmarkingen hjemmelaget i føringen etter en retur fra Odd-keeper Sondre Rossbach i det 62. minutt. Ti minutter senere styrte han ballen inn i nettet etter en elegant assist fra Tokmac Nguen.
I løpet av 14 minutter rakk Pedersen både å ringe i kirkeklokkene og gjøre graven klar før han satte spikeren i kista til Odd etter at han fant veien til nettmaskene for tredje gang i kampen i det 76. minutt. (Se alle målene nederst i saken!)
– Han vil jo ut og skal ut til sommeren. Dette har han planlagt og det er jo ingen bedre måte å få det til på enn å bøtte inn mål, sier Gauseth.
Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud sier seg godt fornøyd med kampen til tross for at det lugget for hjemmelaget i den første omgangen. Han hadde følgende å si om søndagens målmaskin:
– Han er stabil nå og scorer mål både på trening og i kamp. Han er en spiller som, når han kommer i gang, scorer han mye mål. Nå må vi sørge for å holde han skadefri og frisk fremover. Han er jo ikke bare en målscorer, men også et fast oppspillspunkt som tar mye plass, sier Skullerud til Eurosport etter kampen.
Strømsgodset er oppe på en femteplass i Eliteserien med sine åtte poeng og klarte dermed å reise seg etter et brutalt 3-1-tap borte mot Tromsø tidligere denne uka.
– Vi kommer fra Tromsø med tre kamper på en uke. Kanskje er det med på å gjøre at det lugger i første omgang, sier Skullerud.

Se Pedersens hat trick her

Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53