Populære sporter
All sport
Vis alt

På denne tabellen er Rosenborg et soleklart bunnlag

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 10/10/2018 klokken 17:59 GMT+2

Dette er tabellen hvor Rosenborg er helt på bunn i Eliteserien.

Levi

Foto: Scanpix

  • Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Player. Abonner her!
I en oversikt laget av Bergens Tidende viser de antall ganger en lokal spiller har startet en kamp for klubben i Eliteserien denne sesongen.
For å definere en «lokal spiller» har avisen brukt fylkesgrenser som utgangspunkt. Det blir også lagt til at i noen tilfeller har grensene blitt flytte litt på.
Her er tabellen for Eliteserien:
Ranheim: 251
Odd: 153
Stabæk: 141
Haugesund: 136
Vålerenga: 96
Bodø/Glimt: 90
Lillestrøm: 84
Start: 83
Tromsø: 82
Sandefjord: 79
Sarpsborg 08: 71
Brann: 68
Molde: 59
Kristiansund: 54
Strømsgodset: 47
Rosenborg: 19
Rosenborg er på bunn med bare 19 ganger en lokal spiller har startet en kamp for klubben denne sesongen. Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth sier dette om tallene:
– Det stadfester bare at Rosenborg er Eliteseriens største kjøpeklubb. De har midlene og de har nettverket som gjør at de kan rekruttere på øverste hylle og er i en annen økonomisk liga. Samtidig er det et tankekors for trøndersk spillerutvikling når det er så få som er igjen, sier han.
Trønderne har bare to lokale spillere i troppen som har spilt denne sesongen, nemlig Pål André Helland og Erlend Dahl Reitan.
– Det er viktig å tenke på at sånn som Ole Selnæs, Jonas Svensson, Markus Henriksen, Alexander Sørloth er lokale gutter som har spilt på Rosenborg. Alle er Rosenborg-gutter opprinnelig som har blitt solgt og som gjør suksess i utlandet, sier Gauseth.
Men han mener det er negativt at topplaget har så få lokale spillere.
– Et hvert lag er avhengig av å få med seg de lokale. Jo flere lokale du har på laget, jo lettere er det å bygge entusiasme rundt et lag, for Rosenborg sin del så er det et tankekors at det er så få.
På topp ligger det andre trønderske laget i Eliteserien; Ranheim og Odd på andreplass.
– Ranheim er ikke et kjøpelag, de er et utviklinglag. Odd har også gjort det bra på dette. De har en sterk Telemarksmodell som de jobber etter og det er ikke tilfeldig at de klarer å rekrutere så bra, legger han til.
I OBOS-ligaen er Florø på topp med 191 ganger, mens Sogndal er på bunn med 4 ganger.
Rosenborg leder Eliteserien med 53 poeng, fire poeng mer enn Brann. Neste kamp for RBK er mot Lillestrøm søndag 21. oktober kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player.
  • Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Player. Abonner her!
Se denne ukens Eliteserie-podcast her:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame