• Se Ranheim-Strømsgodset på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag klokken 18. Få tilgang her!
OSLO/DRAMMEN(Eurosport.no):
Drammensgutten er tilbake i Strømsgodset for tredje gang. Har er i en klubb han er godt kjent, i byen han kjenner så godt og sammen med kamerater.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Tiden i Østerrike og Sturm Graz var en helt annen. Oppholdet i utlandet viste seg å bli tøft for midtbanespilleren. Til Eurosport.no forteller han om hvordan det var å være i en klubb hvor det ikke gikk hans vei.
– Det går opp og ned. Det er en berg-og-dal-bane. Å gå fra å spille og ha det helt perfekt, til å ha det ganske tungt og tøft. Det er ikke lett å sitte der og ikke spille. Det er ensomt, men man lærer av sånne ting og. Og derfor synes jeg det er ekstra deilig å være her. Komme hjem og få vist meg frem, det er deilig!
24-åringen forteller at han lærte av den tøffe tiden og kom sterkere ut av det.
– Altså, jeg hadde folk på besøk og sånn, det er ikke det. Det er tungt noen ganger, det var det. Men man overlever det og, og kommer sterkere ut av det hvis man velger å lære av det. Og det gjør jeg.
– Så du tok med deg noe positivt fra tiden i Østerrike?
– Jeg tok med meg masse positivt! Det gjorde jeg, sier 24-åringen og smiler.
Saken fortsetter under videoen:

– Bedre enn jeg hadde trodd

Kontrakten med den østerriske klubben ble terminert i august grunnet lite spilletid. Tidligere i august avslørte Ovenstad tilbud fra klubber både i Danmark og utenfor Europa.
– Det er to tilbud fra Danmark. Så er det noen tilbud fra land hvor det er litt mer penger inne bildet, men hvor utviklingen kanskje ikke er den beste. Penger veier for, men alt annet veier imot. Jeg kommer ikke til å takke ja til det. Det er ett i India og ett i Kasakhstan. Men det er ikke de landene jeg har mest lyst til å flytte til nå.
En retur til Strømsgodset var det spilleren selv ønsket. Hjemkomsten har vært enda bedre enn forventet.
– Det er enda bedre enn jeg hadde trodd. Det er deilig å komme på trening og være litt trygg, være med kompiser og utvikle seg.
– Det er helt fantastisk. Jeg gleder meg hver dag til å våkne og dra på trening. Jeg har ønsket dette lenge nå. Og at vi fikk en ordning på det er jeg veldig glad for, forteller han Eurosport.no.
– Blir du tatt godt i mot eller må du kjempe litt for posisjonen din selv om du har vært her før?
Nei, alle må kjempe for posisjonen sin. Det er ingen som har fast plass på det laget her. Men jeg blir jo tatt godt i mot av spillerne og trenerapparatet. Jeg kjenner mange av de fra før. Men det er jo opp til meg å vise at jeg fortjener å spiller.
– Fortjener du å spille?
– Jeg vil alltid spille. Om jeg fortjener å spille allerede til helgen det får vi se på. Jeg har ikke vært her så lenge, men jeg skal hvertfall vise at jeg fortjener å spille etter hvert.
Godset ligger kun tre poeng over plassen som sender et lag ut i kvalifisering om den siste Eliteserie-plassen. Neste oppgjør er på bortebane mot Ranheim.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
Norgesmesterskapet
Strømsgodset lekte seg til semifinalebillett
19/03/2022 KLOKKEN 21:01