På søndag er Gjermund Åsen tilbake i Ranheim. Tromsø-spilleren har bygd forventninger til møtet med gamle lagkamerater i lang tid.
– Den kampen ble ringet rundt tidlig på året. Jeg skal klaske ned Løkberg og ta tre poeng, sa Åsen med et smil etter tapet mot Molde på søndag.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Når Eurosport.no viderebringer budskapet til Ranheim-spiller Kristoffer Løkberg få dager før de møtes er ikke den meldingssterke trønderen sen med å svare.
– Jeg blir positivt overrasket hvis jeg ser han på banen hvis karer seg til å bli skadefri, humrer Løkberg.
(Saken fortsetter under videoen):

Løkbergs overtak: – Hadde gitt fine odds

De to spilte sammen for Ranheim i flere år og kjenner derfor hverandre godt. I fjor forsøkte Løkberg å lokke Åsen til Ranheim ved å love at han skulle spille inn en sang i studio hvis det ble en overgang.
Åsen valgte i stedet å signere på en toårskontrakt med Tromsø.
Men Løkberg har bitt seg merke i at hans tidligere lagkompis ikke har hatt tidenes sesong i 2018. Faktisk står Tromsø-spilleren kun med to scoringer. Begge kom mot nettopp Ranheim.
– Det hadde sikkert gitt noen fine odds på at Løkberg scorer mer enn Åsen, erter Løkberg.
Ranheims midtbanemann står med seks scoringer.
(Saken fortsetter under):

– Han får 54 frispark i løpet av en kamp

Deler av Åsens sesong har vært preget av skader. Det har derfor kun blitt 19 av 29 kamper fra start.
Selv om Løkberg har fått beskjed om at han skal bli «klasket ned», ser han ikke noe behov for å være ufin mot Tromsøs angrepsvåpen. I hvert fall hvert ikke fysisk.
– Puster du på han, så faller han. Han får sikkert 54 frispark i løpet av en kamp. Han er på vei inn i deg når du tar fra han ball. Han skader seg selv. Han trener tusen timer i uka, så han klarer det nesten på egen hånd, flirer Løkberg.
Han lar heller ikke Kristiansund-spiller Torgil Øwre Gjertsen, også han en tidligere lagkompis, slippe unna den tøffe dommen.
– Det blir en million frispark når du spiller mot Åsen og Gjertsen, sier Løkberg lurt.
Åsen har kontrakt med Tromsø ut 2019. Løkberg sier han ikke har noen anelse om hva TIL-spilleren gjør de neste årene.
– Han har det bra. Han seiler sin egen sjøl. Han er umulig å lese. Han kan nesten i morgen bestemme seg for at han spiller for Ranheim neste sesong eller signere en femårskontrakt med Tromsø, sier han.
Samtidig sier han at Åsen er litt for god til å spille på et lag som er i bunnen og at spilleren trolig kunne tenke seg å kjempe om medaljer.
– Han er egenrådig og spesiell. Han gjør akkurat det som passer han. Han bryr seg ikke om penger eller noe som helst. Han skal bare ha det artig med fotballen og trives med de rundt seg. Han roser Valakari mye og føler nok fortsatt at han kan utvikle seg, mener Løkberg.
Etter sesongen skal Ranheim-spilleren til Brann. Åsen hyllet kompisen sin etter klubbskiftet.
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27
Eliteserien
Fire strake uten seier for formsvake Vålerenga
15/08/2021 PÅ 18:51