Det er avisen Nordlys som melder dette torsdag.
Kontakten mellom de to klubbene har blitt opprettet fordi den engelske giganten ønsker å hente TILs stortalent Isak Hansen-Aarøen (13) til sitt akademi.
Tidligere har Liverpool vært på besøk i Tromsø for å se treningshverdagen til 13-åringen.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
I retur for å slippe Hansen-Aarøen, ønsker Troms-klubben en samarbeidsavtale.

Vil låne spillere allerede i vinter

Onsdag dro trener Simo Valakari, sportslig leder Svein-Morten Johansen og styreleder Per Aronsen til England for å møte Liverpool.
– Det er snakk om en intensjonsavtale, og mye må klaffe, men vi er glade for at de inviterer oss over, og håper å få til en avtale, sier Johansen til avisen.
Valakari har mistet nøkkelspillere som Thomas Lehne Olsen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Aron Sigurdarson og Ulrik Yttergård Jensen. Nå er han på jakt etter erstattere.
– Vi ser på muligheten for å hente spillere til oss på lån fra Liverpool, og selvfølgelig allerede i vinter. Vi ser etter nye spillere, og hvis vi finner de rette, så er det ok, sier treneren.

Godset-City-link som inspirasjon

I en årrekke har Strømsgodset og Manchester City hatt et samarbeid som har gjort at den norske klubben har kunnet låne spillere som har gått rett inn og styrket deres førstelag. Mohammed Abu og Abdi Ibrahim er eksempler på spillere som har slått til i Godset gjennom en slik avtale.
Motsatt veg har Bersant Celina gått.
– Ja, en slik type avtale ønsker vi å diskutere med Liverpool. En ting er spillerlogistikk, noe annet er kompetanse vi som klubb kan få tilgang på, både for A-lag og akademi, og kamper mellom akademilagene. Vi sikter inn på flere områder, så får vi se hva som skjer. Det er en veldig fin mulighet for oss, samtidig som vi er veldig i startgropa, men vi håper det kan bli bra over tid. Vi håper på en god torsdag i Liverpool, sier Johansen til Nordlys.

Ønsker å lære

Tromsøs sportslige ledelse ønsker å suge til seg så mye kunnskap som mulig gjennom et eventuelt samarbeid.
– De store klubbene bil vite og se at de sender spillerne sine til den rette klubben. Vi må vise at vi gjør tingene riktig her, sånn at det er mulig for oss å få de spillerne, sier Valakari.
Han presiserer at hovedårsaken med reisen er å se på framtiden til Hansen-Aarøen.
– Dette er en start, og den største grunnen til at vi reiser over Isak sin situasjon. Det er en god mulighet for oss at de har satt av tid til oss, sier Tromsø-treneren.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26