• Se Strømsgodset - Haugesund lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Haugesunds innleide angriper David Akintola ønsker å bli i klubben. I et intervju med Haugesunds Avis forklarer han at han trives godt i klubben og byen og en retur til Danmark og Midtjylland frister ikke noe særlig.
22-åringens kjæreste har også funnet seg godt tilrette i byen. Samtidig opplever angriperen stor sportslig suksess med Haugesund, som kjemper om medalje i Eliteserien.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Jeg har fått sjansen her og det er jeg veldig takknemlig for. Derfor vil jeg heller være i FKH enn å dra tilbake til Midtjylland. Men jeg vet ikke hva Midtjylland tenker. Derfor vil jeg ikke si for mye, sier Akintola til avisen.
Denne sesongen har Akintola vært vital i angrepet til FKH. Sju mål og seks assist er det blitt på Midtjylland-eiendommen. Etter sesongen går låneavtalen til spilleren ut. Akintola har kontrakt med den danske klubben ut 2019, men blir neppe en billig mann etter herjingene i Eliteserien denne sesongen.
Sportssjef Jostein Grindhaug sier til Haugesunds Avis at det er opp til danskene, men vedgår at konkurransen blir tøff.
– Det blir vanskelig for oss å matche de budene som allerede ligger der, sier Grindhaug.
Dette sa Akintola om fremtiden i sommer. Saken fortsetter under videoen:
Da Eurosport.no snakket med Akintola i sommer om fremtiden var angriperen i tenkeboksen på om han ville tilbake til Midtjylland eller fortsette i FKH. Grindhaug bekreftet i sommer til Haugesunds Avis at Akintola dro tilbake til Midtjylland etter sesongen, noe 22-åringen avkreftet.
– Jeg har ikke sagt noe om at jeg er ferdig. Det jeg har sagt er at vi får se. Akkurat nå vil jeg fortsette med å prestere bra. Jeg vet ikke hvor dette rykte kommer fra. Akkurat nå fokuserer jeg på å spille bra, sa han til Eurosport.no.
Trener Eirik Horneland la heller ikke skjul på at han så for seg å beholde angriperen.
– Akintola er en som vi ønsker å ha med videre, men det er det sikkert mange andre om beinet der som ønsker å hive seg inn. Det tar vi etter sesongen. Han har en lengre avtale med Midtjylland. Derfor ligger kortene hos ham og Midtjylland.
– Vi har han her ut sesongen. Han har store ambisjoner om å komme seg ut i den store verden. Så ønsker han nok å teste seg ut i Midtjylland først vil jeg tro. Det er en klubb som skal ut å spille i Europa. Hvis han ikke får plass der, prøver vi å hive oss på igjen, fortsatte Horneland til Eurosport.no.
  • Se Strømsgodset - Haugesund lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sett denne?
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43