NADDERUD/OSLO (Eurosport.no):
Få dager før kampen mot Kristiansund fortalte Ohi til Eurosport.no at det er uaktuelt å spille i OBOS-ligaen neste sesong.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
– Ja, hvis jeg skal være kjempeærlig, ja, egentlig. Jeg har vært i OBOS-ligaen. Jeg var der med Jerv og rykket nesten opp med dem. Jeg hadde 15 mål og syv assists. Jeg føler at jeg har vært der og vist at jeg er for god for den ligaen. Jeg har ikke lyst til å dra ned dit igjen, nei, sa Ohi.
(Saken fortsetter under):

– Det har blitt litt reaksjoner

Uttalelsene skapte reaksjoner i supportermiljøet til Stabæk. Det sier Petter Harsem, medie-og webansvarlig i Stabæk Support.
– Jeg skal ikke lyve. Det har blitt litt reaksjoner i supportermiljøet på det. Det er ikke heldig med timingen, rett før en ekstremt viktig kamp for oss, å gå ut i media med noe sånt. Det skal også sies at media er kjent for å vri litt på ting. Jeg tror ikke det var slik Ohi mente det egentlig, sier Harsem.
– En erfaren spiller som Ohi bør klare å håndtere media bedre enn det der. Det er selvfølgelig ikke heldig når han går ut i media med noe sånt, mener han.
Stabæk-trener Henning Berg forteller at han forstår reaksjonene fra supporterne. Han sier samtidig at han tror det kom litt tilfeldig og at Ohi ikke var forberedt på spørsmålet.
Han mener det er feil å snakke om fremtiden nå.
– Jeg synes det er litt tidlig å gjøre sånne vurderinger. Det viktigste er å ha fokus på de kampene som er her nå. Hva som skjer etter sesongen kan man snakke om etter sesongen, så kan vi ha fokus på å score mål og hjelpe Stabæk til å vinne flest mulig kamper. Det er det viktigste, sier Berg.
Treneren berømmer Ohi for å ha vært i klubben lenge og jobbet hardt. Han sier det er uklart hva som skjer med Ohi, og sier derfor at han ikke vet hvor fjorårets Stabæk-toppscorer spiller neste sesong.
(Saken fortsetter under):

Ohi beklager til fansen for timingen: – Bedre å være ærlig

Ohi er klar over at uttalelsen har blitt mottatt på forskjellige vis.
Han sier det var ment som et generelt varsel på situasjonen de er i, men tar selvkritikk på tidspunktet det kom på.
– Først og fremst tenker jeg at det er bedre at jeg er ærlig enn at jeg sier at jeg skal bli, så stikker jeg bare. Det er mange spillere som gjør det. Hvis jeg sier at jeg vil bli og alt det der, så stikker jeg, er jeg plutselig Judas. Hvis jeg sier at jeg ikke blir her er det feil også. Jeg tar kritikk for å si det nå når vi er der vi er. Det var mer ment som at det er seriøst nå. Vi er der vi er. Det er en mulighet for at vi må spille OBOS-ligaen neste år, inkludert meg. Jeg har to år igjen i Stabæk. Hvis Inge (sportssjef Inge André Olsen) og lederne sier at jeg må bli, så må jeg bli. Da må jeg spille i OBOS-ligaen, sier Ohi.
Mannen som i fjor kun hadde Nicklas Bendtner foran seg på toppscorerlisten sier at uttalelsen hans kom feil ut, men at han står for det som ble sagt. Han forsikrer om at han har 100 prosent fokus på Stabæk.
– Folk og laget må skjønne at det er alvorlig nå. Vi kan ende opp med å spille mot Åsane og Nest-Sotra, og ikke Brann, og Levanger i stedet for Rosenborg. Folk må begynne å kjenne litt på det, vi må ut og krige for å bli her. Jeg tar kritikk for at jeg sa det nå. Det beklager jeg til Stabæk-fansen og til alle som følger med. Det kom litt feil ut egentlig. Jeg har fullt fokus på jobben her. Jeg kan aldri utelukke at jeg blir. Jeg har to år igjen, så vi må se hva som skjer. Men jeg beklager til alle sammen.
– Du sier du beklager, men står du for det du sa?
– Ja, jeg står for det jeg sa. Som idrettsutøver har jeg alltid lyst til å spille på øverste nivå. Det er en måte å tenke på. En annen måte å tenke på er at jeg faktisk har vært med hele veien og spilt alle kampene. Jeg har vært med på det her. Det er også «fair »at jeg blir og hjelper klubben å rykke opp igjen eventuelt. Det er to sider å se det på. Selvfølgelig står jeg for det. Jeg sier aldri noe jeg ikke kan stå for, sier Ohi.
Se reportasjen her:
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57