I sommer har seks Eliteserie-spillere skrevet kontrakter med nye klubber. Det de alle har felles er at overgangen først finner sted etter nyttår. En av spillerne som er i en slik situasjon er Erling Knudtzon. Han er LSK-spiller resten av høsten, og blir Molde-spiller i 2019.
– Det er sånn fotballen er, med kontraktsituasjonen og regelverket er. Så da er det sånn det blir i blant, sier Knudtzon til Eurosport.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Søndag spilte Molde mot Lillestrøm. Da hadde LSK-spilleren følgende å si om det å møte klubben han skal spille for fra og med neste sesong:
– Jeg gleder meg. Jeg synes jo det blir artig jeg. Jeg synes ofte det er gøy å møte Molde. Det er ofte kampbilder der som passer meg bra. De skal ikke få noe gratis av meg, selv om jeg skal spille med blå trøye i 2019.
I tillegg til Knudtzon har Ranheim-spiller Kristoffer Løkberg og Odd-spiller Thomas Grøgaard skrevet kontrakt med Brann, André Sødlund går fra Sandefjord til Odd, og Viljar Myhra går fra Odd til Strømsgodset. Mandag ble det også klart at Joacim Jørgensen går fra Sarpsborg 08 til Start. Felles er at alle går til sine nye klubber fra årsskiftet.

– Har ikke skjedd ofte i Norge tidligere

I Fotballrunden søndag tok Eurosports ekspertpanel opp det de mener er en ny trend i norsk fotball.
– Det er en problemstilling som er interessant å diskutere. Og det er en situasjon som ikke ofte har skjedd i Norge tidligere, og nå har det plutselig skjedd med flere spillere. Det kommer ann på spilleren, spillertypen, litt om fartstiden og profesjonaliteten. For hva gjør du som trener hvis du har en spiller som du merker mister litt av motivasjonen, inspirasjonen for å representere laget, sier Eurosport-ekspert Thomas Myhre.
Bengt Eriksen, også Eurosport-ekspert, mener det kan være en interessekonflikt i slike situasjoner. Han trekker frem Knudtzon som eksempel.
– Det er jo en interessekonflikt. Jamfør Knudtzon i dag, som godt kan tenke seg at Molde gjør det best mulig i år så han kan oppleve noe Europa-eventyr eventuelt neste år. Men ingen ting bar preg av det, så det er sagt.
Eriksen mener det også er noe positivt ved den nye trenden i det norske overgangsvinduet.
– Det som er fint med at klubbene er tidlig ute synes jeg, det har med spillerlogisitikk. De har tatt tydelige, velvalgte valg om hvem de vil satse på neste år. I stedet for en del av de overgangene vi har sett de siste årene, som skjer fem på tolv, siste dagen hvor vinduet er åpent. Det som er fint er at de er tydelig på hvem de vil satse på til neste år.
Overgangsvinduet i norsk fotball stenger natt til 16. august.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12