Lillestrøm – Rosenborg 0-0:
Rosenborg har gitt Brann en ny mulighet til å kutte inn forspranget før neste helgs storkamp i Bergen.
I et tett og jevnt oppgjør på Åråsen måtte trønderne ta til takke med ett poeng etter en kamp preget av lite finspill og mye dueller.
Eliteserien
VIF frustrerte etter nedtur i lokalderbyet: – Vi møter et dårlig fotballag
11/07/2021 PÅ 15:25
– Med litt flaks kunne vi fått tre poeng. Men det er okay med ett poeng. Gutta gjør en god kamp, selv om vi ikke får ha ballen like mye som vi ønsker. Vi holder nullen, og det er jo en god prestasjon mot Rosenborg, sa LSK-trener Jörgen Lennartsson til Eurosport etter kampen.
– Var dette et bonuspoeng for dere i bunnstriden?
– Det vet jeg ikke, men vi har enda et poeng i banken og det er jo sånn sett positivt.
Se alle høydepunktene her (saken fortsetter under):

Poengdeling mellom Rosenborg og Lillestrøm

– Det ser ikke ut som alt stemmer

Anders Trondsen var en av flere RBK-spillere som slet med sykdom i forkant av søndagens kamp, men i motsetning til Mike Jensen, Alexander Søderlund og Anders Konradsen ble han med til Åråsen og spilte kampen.
Midtbanespilleren hadde også kampens største mulighet da han traff tverrligger fra god posisjon like før slutt.
– Jeg merker at jeg ikke er i den matchformen jeg vil, for da hadde jeg nok satt den. Vi skal skape mer enn det vi gjør, og det er for dårlig, sa Trondsen til Eurosport.
– Det har vært en rotete oppladning etter at det så veldig lyst ut så sent som torsdag?
– Det ser ikke ut som alt stemmer. Vi skal gjøre det beste ut av det.

Friskmeldt Bendtner kunne avgjort

Etter en sjansefattig førsteomgang tok det virkelig fyr i starten av den andre på Åråsen. Først ble Vegard Eggen Hedenstad spilt alene med Marko Maric, men LSK-keeperen vartet opp med en god redning.
Like etter var det Thomas Lehne Olsen som fikk sjansen i andre enden, men formspillerens avslutning fra god posisjon gikk høyt over mål.
Så trodde hjemmelaget at de hadde tatt ledelsen, men scoringen til Simen Kind Mikalsen ble korrekt annullert for offside.
Nicklas Bendtner, som startet sin første kamp siden skaden mot Shkendija i slutten av august, fikk muligheten til å avgjøre ti minutter før slutt, men danskens heading gikk over mål.
Kampens største mulighet kom like etter, da Anders Trondsens avslutning fra kort hold traff tverrliggeren.

Nye skadeproblemer i RBK-leiren

Rosenborg ble rammet av sykdomstrøbbel før turen til Åråsen, og midtveis i første omgang mistet Rini Coolen enda en mann da Issam Jebali hinket av banen med noe som lignet en strekk på baksiden av låret.
– Jeg ble veldig overrasket over at han måtte av allerede etter 20 minutter. Han var en av de som ikke så ut til å ha noen problemer i det hele tatt av de som var tilbake, sa Coolen til Eurosport.
Inn kom Pål-André Helland, som på sin side var tilbake fra skade.
Problemene fortsatte å hope seg opp for trønderne, for da lagene kom ut etter pause satt Birger Meling igjen i garderoben. Også venstrebacken slet med sykdom og ble erstattet av Samuel Adegbenro.
Nigerianeren, som var på banen mot Sandefjord sist for første gang denne sesongen, fikk seg en smell i foten kvarteret før slutt og gikk i bakken med store smerter.
Coolen og co så meget betenkte ut på sidelinjen, men kunne puste lettet ut da vingen etter hvert kom seg på beina igjen.
Like før slutt var det hjemmelaget som ble tvunget til å bytte da kaptein Frode Kippe hinket av banen med en kraftig lårhøne.
Eliteserien
Store forventninger til «hatoppgjøret»: – Ingen som matcher Vålerenga
11/07/2021 PÅ 10:49
Eliteserien
Islamovic ga første RBK-seier på fem kamper: – Begynt å finne seg selv igjen
10/07/2021 PÅ 18:03