• Se Stabæk - Haugesund søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Toni Ordinas trer til side som hovedtrener i Stabæk. Det melder klubben i en pressemelding onsdag.
Spanjolen vil ikke lede A-laget fremover, men er ønsket med videre i klubben i en annen rolle. Assistenttrener Jan Peder Jalland leder laget midlertidig inntil en ny trener er på plass. Ordinas er den andre Eliteserie-treneren som må gå på to dager og er den femte som er ferdig totalt denne sesongen. Tirsdag kom beskjeden om at Arne Erlandsen var ferdig i Lillestrøm.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Stabæk opplyser at de nå håper på å bedre resultatene fremover. Klubben har kun én seier på de siste sju kampene. Etter 14 kamper ligger laget på kvalifiseringsplass med elleve poeng. Det er like mange som Start på nedrykksplass. Søndag venter Haugesund hjemme på eget gress, men den kampen leder ikke Ordinas. Han bekrefter selv at han fikk sparken som hovedtrener.
– Jeg våknet i morges og hadde tenkt ut en plan for å slå Haugesund, men etter lunsj fikk jeg beskjed om at jeg ikke lenger er hovedtrener. Sportssjef Inge André Olsen kom til meg og sa at han hadde dårlige nyheter. Så fikk jeg beskjeden. Mitt forhold til Inge Andre har vært hundre prosent fra starten av og vi har alltid være klare og tydelige med hverandre. Jeg har alltid vært lojal, og i det klubben fortalte at de hadde dårlige nyheter så aksepterer jeg det. Lojaliteten min til klubben er stor, sier Ordinas til Eurosport.no.

– Det kom til et punkt der vi så at vi tar for lite poeng

Spanjolen kom til klubben i 2013, men tok over som hovedtrener først sommeren 2016. Da var han med på å redde laget fra nedrykk i kvalfiseringskampene mot Jerv der Stabæk vant 2-1 sammenlagt. I fjor ble det en 9. plass.
– Evaluering av en treners jobb er en kontinuerlig prosses. Den startet i 2016 for Ordinas da han tok over som hovedtrener. Vi var veldig fornøyd med at han reddet klubben fra nedrykk, i en kamp som ble veldig dramatisk. Deretter hadde vi en fin 2017-sesong, men så ser vi at vi har slitt mye mer i år, sier Inge André Olsen til Eurosport.no, og fortsetter:
– Det kom til et punkt der vi så at vi tar for lite poeng, og kom da frem at det er riktig å be ham tre til side.
Jakten på en ny trener starter umiddelbart uten at Olsen vil spekulere i navn.
– Vi vil sette i gang nå med å gå i samtaler med eventuelle kandater til jobben. Vi ønsker å få inn en som tar mer poeng enn det vi har gjort til nå, så det er viktig å komme i gang med det.
  • Se Stabæk - Haugesund søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
I helgen ble det 0-3 tap for Molde. Der var Stabæk-stopper Vadim Demidov tydelig i pause. Saken fortsetter under videoen:

– Vi håper veldig sterkt på at han blir med oss videre

Sportssjefen er tydelig på at de ønsker Ordinas med seg videre i en annen rolle i klubben.
– Det er viktig å presisere at han fortsatt har et arbeidsforhold i Stabæk. Vi håper han vil være med videre i mange år, men det er litt tidlig å si sikkert nå. Nå skal han få puste litt, for han synes selvsagt dette er trist og kjipt.
– Han er en trener som jobber 24 timer i døgnet, og setter Stabæk øverst. Han har veldig mye å gi, og vi håper veldig sterkt at han blir med oss videre.
  • Se Stabæk - Haugesund søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53