Vålerenga - Brann 2-0 (0-0):
Opptakten til kampen mellom Brann og Vålerenga var alt annet enn hyggelig for de tilreisende supporterne. På vei til arenaen oppstod kaos på Nationaltheatret T-banestasjon, hvor en supporter så falt ned i sporet. Tilstanden skal søndag kveld være kritisk for vedkommende.
Brann-trener Lars Arne Nilsen valgte å starte med det samme laget som vant forrige runde, men det er ikke alt som blir en gjentagende suksess. Vålerenga så ut til å ha forberedt seg godt før søndagens oppgjør. De markerte og forstyrret gjestene fra vest, og stod for kampens to scoringer. Dermed dro østlendingene trepoengeren i land.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Mannen som fikk mest oppmerksomhet var han som satt 1-0-scoringen, tidligere Brann-spiller Amin Nouri. Etter en bitter strid om penger forlot han bergenserne i fjor. Han hevdet at klubben skylder ham 100.000 kroner.
Etter kampen ønsket Oslo-gutten å fokusere på at Vålerenga hadde tatt tre poeng.
– Jeg har ikke noe å revansjere der. Jeg skal ikke si noe stygt. Det var deilig å få scoringen og tre poeng for både oss og supporterne, sier Nouri til Eurosport.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):

Se høydepunktene: Vålerenga sendte Brann hjem uten poeng

Effektivt hjemmelag

Den første halvtimen tikket av sted uten de store hendelsene. Temperaturen økte betraktelig de siste 15 minuttene, og målsjansene kom som perler på en snor.
29 minutter spilt og VIFs Bård Finne testet skuddfoten fra rundt 18 meter, men det resulterte ikke i en scoring. Minutter senere var det Chidera Ejuke som prøvde seg, men Brann-kaptein Vito Woormgoor var oppmerksom og klarerte.
Neste mulighet fant sted på andre siden av banen. Ballen endte hos en umarkert Gilli Rolantsson som ikke fikk et ideelt treff på lærkulen.
Lagene gikk målløse i garderoben.
– Som forventet. Mye kriging, og dueller. Kan fort bli avgjort på dødball, så vi må stå bra bakover, sa VIFs Jonatan Tollås til Eurosport på vei ut av banen.
Da lagene igjen entret gresset startet også den omgangen uten mye aggresivitet.
– Det er ikke noe feil med brillene dine. Nå går det faktisk fryktelig sakte her, sa Eurosports ekspert Bengt Eriksen.
Du skulle nesten tro Vålerenga-spillerne hadde hørt kommentaren, for sekunder senere satt hjemmelaget kampens første mål. Svakt keeperspill av Samuel Sahin-Radlinger sørget for at Amin Nouri, spilleren som forlot Brann i fjor, kunne sette 1-0.
Brann kom til flere muligheter, men det var VIF som utnyttet målsjansene best. På overtid satt Felix Horn Myhre 2-0. Vålerenga gikk da seirende ut av oppgjøret mellom øst og vest.
Rosenborg vant søndagens oppgjør mot Strømsgodset, og trønderne overtok da tabelltoppen.
Slik startet lagene:
Vålerenga: Kwarasey - Nouri, Tollås, Näsberg, Adekugbe - Abu, Israelsson, Holm - Ejuke, Michael, Finne
Brann: Sahin-Radlinger - Teniste, Wormgoor, Grøgaard, Acosta - Larsen, Haugen, Barmen - Lie Skålevik, Rolantsson, Koomson,
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38