I Fotballrunden på Eurosport Norge søndag kveld var konkurransedirektør i NFF Nils Fisketjønn gjest. Der forteller han at Fotballforbundet, i samråd med klubbene, tok avgjørelsen allerede i 2016.
– Vi angrer i utgangspunktet ikke på den tidlige seriestarten. De ble bestemt allerede i 2016 at vi skulle start så tidlig i år. De ti siste årene har vi startet i mars, så dette er ikke unikt. I både 2016 og 2013 startet vi samme helg, så vi var nok litt spesielt uheldig med vinteren i år, sier han.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Fisketjønn forteller at klubbene ikke alltid er enige om avgjørelsene, men poengterer at alle blir hørt.
– Det er en egen prossess, men det er forbundsstyret som til slutt tar avgjørelsen etter en god høringsprossess med klubbene. Alle får si sin mening og bli hørt. De som spiller i Europa vil starte tidlig og ønsker å strekke sesongen, mens de som ikke har de ambisjonene vil spiller mer på sommeren, sier han.
Som en konsekvens av vinterværet har tre Eliteserie-kamper blitt utsatt. Den mest omtalte av dem Ranheim-Brann, hvor avgjørelsen ikke ble tatt før begge lag, dommere og supportere allerede hadde funnet veien til Trondheim, litt over en time før kampen egentlig skulle startet.
– Vi hadde befaring der allerede tidlig i desember, og gav da tydelige ordre om hva som måtte gjøres for å få banen klar til seriestart. I ettertid ser vi at vi burde fulgt bedre opp med folk på stedet den siste uken før kamp.
– Hvorfor gjorde dere ikke det?
– Vi stolte på de tilbakemeldingene vi fikk fra klubben om at det så greit ut.
Ranheim-spiller Kristoffer Løkberg var også gjest i Fotballrunden søndag kveld. Han erkjenner at klubben må ta en runde internt, men er samtidig klar på at han mener NFF burde vært på plass tidligere.
– Vi må selvsagt ta en knallhard evaluering av hva vi kunne gjort annerledes, men det er veldig lang tid fra desember til mars, så det burde selvsagt ha vært noen fra NFF der. Jeg synes og dialogen burde vært bedre mellom klubb og forbund for å ta en tidligere avgjørelse. Avgjørelsen som ble tatt lørdag en time og 15 minutter før kamp kunne vært tatt på torsdag, sier han.
Og det er Fisketjønn enig i, og beklager på vegne av NFF, særlig til de som tok veien fra Bergen til Trondheim uten å få sett eller spilt kamp.
– Det er det som er beklagelig i dag, det er det vi angrer på i dag at vi ikke fulgte tettere opp inn mot selve kamptidspunktet. Det er bare å beklage. Jeg synes veldig synd på de som kommer hele veien fra Bergen til Trondheim, sier han.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52