Sarpsborg 08s Patrick Mortensen mener de har en så bred stall at avansement i Europa League-kvalifiseringen ikke vil påvirke prestasjonene i Eliteserien.
Den danske spissen ble nok en gang avgjørende for sarpingene da han ordnet 1-0 med et hodestøt hjemme mot sveitsiske St. Gallen torsdag.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Dermed er Sarpsborg 08 klare for tredje kvalifiseringsrunde på bortemål etter 2-2 sammenlagt. Der venter et betydelig sterkere Rijeka fra Kroatia.
– Det blir selvfølgelig en helt annen motstander, men vi skal gå ut og gi det forsøk, og vi har ikke noe å tape, for det er jo ingen som forventer at vi skal vinne den kampen. Kanskje kan vi krige til oss en uavgjort borte, og da kan alt skje på hjemmebane, sier matchvinneren til NTB.

Bred stall

Allerede torsdag neste uke sparkes kampen i gang i havnebyen Rijeka nord i Kroatia. Før den tid skal Sarpsborg 08 møte Stabæk til eliteseriekamp på Nadderud.
For mange norske klubber har hjemlig suksess og påfølgende gode resultater i Europa pleid å være ensbetydende med problemer i Eliteserien, nettopp fordi kampene kommer så tett. Det er ikke et fenomen Mortensen frykter.
– Stallen vår er så bred at det nesten er likegyldig hvilke spillere du setter inn. Vi så at Brann slet litt i samme situasjon i fjor, og jeg vet jo ikke om det samme vil skje med oss, men det tror jeg ikke, sier Mortensen.
– Vi har mange som byr seg fram på trening. Når vi spiller 11 mot 11, kan du ikke se hva som er B-laget og hva som er A-laget. Helt ærlig er det ofte at B-laget vinner. Jeg har stor tiltro til hele troppen, legger dansken til.
Trener Geir Bakke er ikke like sikker i sin sak.
– All statistikk tilsier at det blir tøft. Det er ikke heldig at kampene kommer så tett, men vi må lære oss å håndtere det også, sier han.

Pågående suksess

Da Mortensen kom til Sarpsborg 08 i 2015, var klubben en middelhavsfarer. Siden har han vært med på å ta laget til to cupfinaler, bronse i Eliteserien og nå tredje runde i Europa League-kvalifiseringen.
– Det er helt vilt. Det har kun gått én vei, og jeg synes det er fantastisk at en så liten klubb kan ha så mange som drar i samme retning. Det ser du sjelden i toppfotballen, sier han.
Lagkamerat og kaptein Joachim Thomassen forteller om en guttedrøm som er i ferd med å gå i oppfyllelse.
– Nå topper vi det med avansement i Europa. Vi skal ikke stoppe her, for det er masse spennende på gang i denne klubben, sier Thomassen til NTB.

Takker fansen

Etter kampslutt var det en lysende glad Geir Bakke som snakket med NTB.
– Over to kamper har vi skapt et hav av sjanser og slått et godt fotballag. Det er vi stolte av, sier han og takker publikum for støtten.
– Det var et voldsomt liv her, og da flomlyset kom på, kjente vi at dette her, det er Europa. Det er gøy!
Ifølge Mortensen bidrar publikum til mer enn bare god stemning.
– Nå har vi fått en ny tribune som gir oss utrolig mye. Å ha fansen bak målet gir en helt annen lyd. Det kan godt være at folk ikke tror det har så mye å si, men det gir energi. Jeg hadde helt gåsehud da jeg gikk på banen, og også etter kampen.
Også Molde er videre til tredje runde i kvalifiseringen etter 5-0 over to kamper mot albanske Laçi.
(©NTB)
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 KLOKKEN 17:59