Populære sporter
All sport
Vis alt

Nekter å gi ut laget før kampdagen – dette er grunnen

Stian Thelen

Oppdatert 30/09/2018 klokken 16:19 GMT+2

Ole Gunnar Solskjær er klar på hvorfor han ikke gir laget til spillerne før kampdagen.

Ole Gunnar Solskjær

Foto: Scanpix

  • Se Molde - Rosenborg søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
OSLO/MOLDE (Eurosport.no):
– Jeg kjeder meg noe så sinnssykt. Jeg vil bare komme i gang, sier Ole Gunnar Solskjær.
Søndag møter Molde Rosenborg på Aker Stadion. Til Eurosport.no gir Moldes manager et lite innblikk i hvordan det er på kampdag for ham. Solskjær er som oftest rastløs og kan ikke vente på å komme i gang med kampen.
– I alle fall mot Rosenborg når det er en åttekamp, det er høst og det er mørkt. Jeg kjeder meg, men heldigvis blir det noe å gjøre på stadion etter hvert. Jeg venter på siste rapporten fra fysioen. Hvem er frisk og hvem som er hundre prosent. Det er alltid en eller to som er litt usikker, forklarer Solskjær.
For Molde-manageren gir aldri ut laget før på selve kampdagen.
– Jeg har alltid bestemt meg for laget dagen før, men jeg gir laget på kampdagen, for du vet aldri om noen er blitt syke over natten. Eller om det er noe som har skjedd.
  • Lad opp til Eliteserie-runden med Fotball Direkte søndag klokken 17.00 på Eurosport Player
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Solskjærs tidligere manager Sir Alex Ferguson ga også ut laget på kampdagen, men skotten kunne også gi beskjed til enkeltspillere at de fikk starte.
– Av Ferguson fikk vi vite laget en og en halv time før kamp. Men han kunne komme bort til meg og si at jeg skulle spille dagen før, sier Solskjær.
Det eksempelet har Solskjær etterfulgt.
– Hvis jeg vet at en bestemt spiller skal spille. Da kan jeg si at han spiller. Men jeg sier ikke til spillere at de ikke spiller. La oss si at Magnus ikke skal spille og jeg sier det til ham. Da blir vi først enige om å være uenig. Men hvis Hestad ringer neste morgen, og sier at han er syk og ikke kan spille. Så må jeg ringe Magnus. Da blir det sånn: «i går ville du ikke ha meg, mens i dag ville du ha meg».
– Så jeg venter alltid kampdagen med å gi ut laget. Selv om spillerne har lest det gjennom treningsuken, men da har jeg i alle fall ikke lovet det, sier Solskjær.
  • Se Molde - Rosenborg søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame