• Se Sandefjord - Strømsgodset lørdag 20. oktober kl. 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
STORO (Eurosport.no):
Sandefjord har 16 poeng etter 25 serierunder og mye tyder på at det blir OBOS-spill for klubben neste sesong. Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen, som nylig ble hentet inn i landslagstroppen til Norge, sier det ikke er en optimal kombo å spille i OBOS-ligaen og være landslagskeeper.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Men han tror de kan få med seg noen seiere i de siste fem kampene.
– Nå har vi fem kamper igjen og det er fullt fokus der. Tar vi Godset neste kamp så kan vi få det kicket vi trenger til å ta noen seiere på rad. Vi har vist et bra nivå i det siste med uavgjort mot Brann og RBK borte. Er ikke så langt igjen før vi har den siste biten som gjør at vi vinner kamper istedenfor å spille uavgjort. Ingenting i veien for at vi vinner de siste fem da, sier Holmen Johansen til Eurosport.no.
– Men likevel, det ser tøft ut. Jeg har kontrakt ett år til, men har ambisjoner om å spille på høyest mulig nivå. Det jeg har levert i Eliteserien i år, og å komme her, viser at jeg holder et høyere nivå enn OBOS-ligaen, legger han til.
26-åringen mener også tabellen kunne sett annerledes ut for Sandefjord sin del, hvis Martí Cifuentes hadde tatt over som trener tidligere.
– Han er en kjempeflink trener, så det har masse å si. Litt kjedelig å kikke tilbake på det. Starten var rotete. Det er fort gjort å tenke hva som kunne ha vært om Cifuentes hadde kommet inn tidligere. Da hadde vi ikke vært der vi er nå. Det er bare synd at det har blitt sånn og at vi ikke har bikket flere kamper i vår favør.

– Tydeligvis vist meg fra en bra side

Etter nesten ti år som utenlandsproff ble Eirik Holmen Johansen hente til Sandefjord fra New York City før sesongen. Der har han stått fast denne sesongen før han tidligere denne uken ble hentet inn i landslagstroppen.
– Jeg fikk en telefon fra Frode Grodås. Han sa han hadde lyst å hente meg inn, at de trengte en til her. Det var litt uforventet, men kjempegøy, sier Holmen Johansen til Eurosport.no
– Jeg sa jo tidligere da jeg flyttet hjem at fast spill i Sandefjord ville gjøre at jeg spilte meg inn i landslags-diskusjonen. Gøy å se at jeg får igjen for det.
Da Eurosport snakket med Sandefjord-keeperen før sesongen om hvilke forventninger han hadde til 2018-sesongen, sa han at han hadde ambisjoner om å spille på landslaget.
Men med et Sandefjord-lag som ligger helt i bunnen av Eliteserien, innrømmer han at han ikke trodde han skulle bli en del av troppen så fort.
– Det var kanskje litt uforventet i forhold til at laget ikke har gjort det så bra. Men jeg har jo fått mye å gjøre, mye å vist meg frem på og tydeligvis vist meg fra en bra side, sier han.
Lagerbäck innrømmet til Eurosport tidligere i uken at et nedrykk ikke vil være ideelt for keeperens landslagsfremtid.
– Det er alltid best å spille på høyest mulig nivå. Dette er jo en løsning her og nå, så må vi se an hva som skjer neste sesong, sa Lagerbäck til Eurosport.no.
Neste kamp for Sandefjord er mot Strømsgodset lørdag 20. oktober kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Sett denne?
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 KLOKKEN 17:59