51-åringen har vært akademilsjef i Rosenborg i et halvt år. Nå fikk han forespørsel fra klubben om å tre inn i rollen som hovedtrener, sammen med Trond Henriksen. Henriksen har vært hovedtrener for klubbens andrelag.
– Jeg ble spurt om å ta over for de neste månedene. Dette var overraskende og vanskelig for alle, inkludert meg selv. Jeg er ansatt i klubben for å gjøre mitt beste, og er veldig glad for at Trond Henriksen blir med meg, sier Coolen på en pressekonferanse torsdag.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Jeg kom til klubben for seks måneder siden, og Kåre (Ingebrigtsen) er en av de jeg har jobbet tettest med siden, sier han.
Han tar over som hovedtrener bare én dag etter at klubben gikk videre til andre kvalifiseringsrunde i Champions League. Allerede neste uke møter RBK Celtic i neste runde.
– Jeg starter i jobben fra i morgen, men er ingen magiker. Vi skal gjøre jobben så godt som mulig. Det er ikke enkelt å komme inn på kort varsel og tre inn i en klubb som dette, men slik er fotballen. Vi er proffe og må plukke opp hansken og være klar for den neste kampen. Slik er det bare, sier han.
RBK-styreleder Ivar Koteng forklarer at klubben ikke har begynt jakten etter en ny og permanent hovedtrener-løsning ennå.
– Vi har ingen lang liste med trenere som vi kan få på plass fort. Rini og Trond har jobbet i klubben en stund og kjenner den godt, sier han.
Han har en spillerbakgrunn fra nederlandsk fotball og var hovedtrener i FC Twente mellom 2004 og 2006.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51