– Når så jeg sist et så hjelpeløst lag i Eliteserien?

Eirik Fure

Oppdatert 14/04/2018 klokken 20:22 GMT+2

Eurosports Bengt Eriksen ble skremt av det han så av Start. Sørlendingene tapte 1-6 mot Vålerenga.

Start

Start–Vålerenga 1-6
Start fikk en fryktelig start på Eliteserie-kampen mot Vålerenga lørdag kveld.
Faktisk gikk det galt allerede før kampen ble blåst i gang. Kanskje var det et tegn på hva som var i vente.
På oppvarmingen skadet keeper Håkon Opdal ankelen. Starts sisteskanse skulle redde et enkelt skudd, men la kroppsvekten på ankelen og ble liggende med smerter.
Det gjorde at Benjamin Boujar måtte kaste seg rundt for å bli klar.
Rundt to timer senere hadde keeperen sluppet seks baller inn i målet bak seg. Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen kunne knapt tro det han så.
– Det er bare å kaste seg over dette Start-laget. Jeg satt og tenkte på det for litt siden. Når så jeg sist et så hjelpeløst lag i Eliteserien som Start har fremstått som i dag? Det er jeg faktisk usikker på om jeg har sett noen gang, sa Eriksen.
(se den uheldige Start-keeperen her – saken fortsetter under)

Kapteinen utvist

Det gikk nemlig tidlig galt for Start. Etter fire minutter forsøkte Bård Finne å komme seg forbi Simon Larsen. Start-kapteinen felte VIF-spilleren, og dommeren dro opp det røde kortet.
På det følgende frisparket scoret Daniel Fredheim Holm.
– De har fått to midt i trynet. Først keeperveteranen, så kaptein Simon Larsen. Det er ikke noe særlig tvil om at hvis han passerer Larsen har han en opplagt scoringsmulighet, mente Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
20 minutter senere økte Sam Johnson til 2-0 for Vålerenga, og da begynte det å se mørkt ut for Start.
Det var nok derfor ekstra deilig for sørlendingene at Tobias Christensen reduserte like etter og tente en gnist etter en halvtimes spill.

Vondt ble til verre

Mark Dempsey gjorde et grep i pause ved å ta ut Eirik Wichne og sette inn Afeez Aremu, men det så ut til å hjelpe lite.
Under ti minutter etter pause hadde nemlig Vålerenga økt til 4-1. Først var det Chidera Ejuke som pirket inn ballen via stolpen etter en lekker assist fra Samúel Kari Fridjónsson. Deretter gjorde islendingen det meste selv da han hamret til fra 20 meter.
Keeper Boujar var etter ballen, og burde trolig ha reddet den.
Til slutt ble sifrene rett og slett stygge i Kristiansand. Jonatan Tollås Nation headet VIF til 6-1 på en corner hvor markeringen sviktet hos hjemmelaget. Det ble også kampens siste.