Populære sporter
All sport
Vis alt

Nå er Bundesliga-keeperen endelig klar for Eliteserien

Martine Markussen

Oppdatert 30/01/2018 klokken 17:09 GMT+1

Østerrikske Samuel Sahin-Radlinger (25) skrev tirsdag under for Brann.

Samuel Sahin-Radlinger

Foto: Other Agency

Bergensklubben har endelig fått i havn erstatteren til Piotr Leciejewski, etter at han takket for seg før sesongoppkjøringen startet for alvor. Brann bekrefter på sine nettsider at det er 25 år gamle Samuel Sahin-Radlinger som tar over førstekeeperplassen etter polakken. Keeperen kommer på en låneavtale for 2018, med opsjon på kjøp.
– Nå er jeg glad, og gleder meg til å bli kjent med en ny klubb i et nytt land. Min lagkamerat Iver Fossum (tidligere Strømsgodset) har fortalt positive ting om Brann og ligaen, forteller Sahin-Radlinger til Brann.no.
Østerrikeren landet på Gran Canaria mandag formiddag, der hans nye lag er på treningsleir. Bare et par timer etter keeperen ankom ferieøya hadde Brann sin første treningskamp for sesongen, mot svenske Elfsborg, men den nyankomne var ikke å se. Kampen endte for øvrig med 2-0-seier til svenskene.

Snudde to ganger

De siste par ukene har det murret rundt keeperen, om han kom til å ende opp i Bergen eller ikke. Bergens Tidende meldte for snaue to uker siden, like etter Brann hadde ankommet Gran Canaria, at keeperen var på vei. Da var håpet til klubben at den potensielle førstekeeperen skulle delta på store deler av treningsleiren.
Slik ble det imidlertid ikke, da Hannover 96, klubben Sahin-Radlinger kommer fra, ikke ville gi slipp på ham før de hadde en erstatter selv. Det ser ut til å ha løst seg, så nå får keeperen med seg et snaut døgn av treningsleiren i stedet. Det døgnet vil i stor grad kun bestå av hjemreise til Bergen, ettersom siste felles treningsøkt var ferdig tirsdag formiddag.
– Keeperjakten har vært en prioritert oppgave. Sahin-Radlinger ble tidlig et førstevalg for oss, men det tok tid å lande en avtale. Så sent som i går var jeg usikker på om vi kom til å lykkes, forklarer sportssjef Rune Soltvedt til Brann.no.

Tredjekeeper

25-åringen har vært i den nevnte klubben Hannover 96 siden 2011, men har vært på utlån til Rapid Wien og FC Nürnberg i henholdsvis 13/14- og 14/15-sesongen. Sahin-Radlinger har vært tyskernes tredjekeeper, og har derfor mye av kamperfaringen sin fra andrelaget til Bundesliga-klubben.
Ettersom overgangen ikke ble klar tidsnok til mandagens treningskamp, blir den første sjansen til å se nysigneringen i aksjon i Branns neste treningskamp; et vestlandsderby mot Viking 8. februar, i Bergen.
Foto: Brann.no
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame