• Se Vålerenga–Rosenborg på Eurosport Player og TVNorge søndag kl. 20!
Det går mot sesongrekord på flere Eliteserie-tribuner til helgen.
Både Start, Vålerenga og Haugesund varsler så godt som fulle hus når henholdsvis Lillestrøm, Rosenborg og Brann kommer på besøk.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
I Kristiansand har publikumsstuntet med å selge billetter for 1 krone sørget for at det to dager før kamp er solgt over 9000 billetter, men klubben sikter på å bikke 10 000 til søndag.
Det er tall som gleder Start-leder Christopher Langeland.
– Ny rekord i år blir det garantert. Det er også gledelig å se at det er solgt mange billetter til Kanarifansen, som også har det samme tilbudet om billetter til 1 krone, så her blir det en fantastisk ramme rundt kampen, sier Langeland.

– Ikke opplevd lignende

På Intility Arena, hvor ordkrigen mellom Ronny Deila og RBK-leiren allerede har startet, forteller Oslo-klubben at de forventer 15 000 tilskuere når lagene entrer banen kl. 20 søndag kveld.
– Fredag formiddag var det solgt over 12 000, og med normalt salg mot Rosenborg de neste dagene tror vi at vi runder 15 000, sier billettsjef i Vålerenga, Morten Nydal, til Eurosport.no.
Til sammenligning var det 13 527 tilskuere på plass da Vålerenga slo erkerival Lillestrøm i mai i år.
– Interessen rundt kampen i Oslo-sammenheng er nærmest elektrisk. Jeg har i mine år i klubben, med unntak av åpningskampen mot Sarpsborg 08, ikke opplevd lignende salg, sier Nydal.

– Lenge siden det har vært utsolgt

Også i Haugesund går det mot rekord når serietoer Brann kommer på besøk. Eirik Opedal har denne sesongen gjort det til vane å oppdatere billettsalget på sin Twitter-profil inn mot kamp. Torsdag morgen bikket han 7000 for første gang denne sesongen.
– Vi blir nok utsolgt, og det er lenge siden det har vært på Haugesund stadion. Per nå er det solgt 7300 billetter, og det er bare 300 ståplasser igjen. Det er veldig positivt og bra for fotballen.
– Å ha full stadion gir den optimale kampfølelsen. Det gir en god opplevelse av samhold og spenning, sier Opedal til Eurosport.no.

Oppløftende tall for flere

Flere ande klubber opplyser også om oppløftende billettsalg foran helgens runde. Molde, som denne sesongen ofte har spilt foran halvfulle tribuner, melder at billettsalget foran mandagens møte med fylkesrival Kristiansund har bikket 9000.
Hos Ranheim er det foreløpig solgt 1200 billetter, og klubben håper å runde 2000 til søndag, mens Europa League-askeladd Sarpsborg 08 i skrivende stund har solgt nesten 4400 billetter.

Bursdagsfest i Sandefjord

I Sandefjord, som feirer 20-årsjublileum, forteller daglig leder Per Ketil Berg at de håper å nå 5000 solgte billetter.
– Vi har kjørt en jubileumskampanje denne uken og gjort litt ekstra rundt det at vi fyller 20 år. Det blir en forkamp med gamle helter mot vårt G16-lag, og vi har forsøkt å skape litt stemning rundt det.
Den best besøkte Sandefjord-kampen denne sesongen var hjemme mot Tromsø, da 5319 fant veien til Komplett Arena.
– Med kapasitet på 6600 blir dette kanskje opp mot vårt beste denne sesongen også. Vi gjør det vi kan for å skape interesse og jobber hardt. Selv om vi ligger der vi ligger merker vi at det er entusiasme, sier Berg.
Det har ikke lyktes Eurosport.no å komme i kontakt med Tromsø fredag formiddag. Hjemmekampen mot Rosenborg i juni trakk 5214 tilskuere, som er bestenotering på Alfheim denne sesongen.
Fått med deg denne?
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09