Kristiansund - Sarpsborg 08 1-1:
Det var en fortjent utligning etter at gjestene fra Østfold hadde dominert store deler av annen omgang. Dansken satt pannebrasken på et glimrende innlegg fra Joachim Thomassen.
– Det er deilig å score igjen og få med oss ett poeng. Vi vet jo at Kristiansund er et fantastisk hjemmelag. Det var noe vi hadde snakket om på forhånd, men vi klarte ikke å matche dem i første omgang. Det irriterer meg helt vilt, sa Mortensen til Eurosport.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– KBK var veldig dominerende i 1. omgang, men vi var bedre etter pause. Vi tok over da de begynte å bli slitne, sa Sarpsborg 08-trener Geir Bakke.
Med det ene poenget unngikk Sarpsborg 08 å stå tomhendt igjen i Eliteserien for tredje kamp på rad. Forrige helg slapp Bakkes lag inn to sene mål i 2-3-tapet hjemme mot Tromsø, mens det ble 1-2 for Ranheim i runden før der igjen.
Samtidig hjalp det ikke Sarpsborg 08 så veldig mye i medaljekampen. For en måned siden var klubben på fjerdeplass, kun ett poeng bak tabelltreer Ranheim. Tre runder senere er de nummer sju og har seks poeng opp til medaljeplass.
Østfoldingene må begynne å vinne igjen raskt om de skal klare å kopiere fjorårets bronsebragd.
Saken fortsetter under videoen:

Mortensen hindret Kristiansund-seier

Hodemål

Stian Aasmundsen ga Kristiansund 08 ledelsen halvveis ut i første omgang. Torgil Gjertsen kom seg løs på venstrekanten og slo en perfekt pasning foran mål. Der sto Aasmundsen klar til å sette ballen mellom beina på Sarpsborg-keeper Aslak Falch.
KBK var klart best før pause. Hjemmelaget viste gode bevegelser og hadde trykk i spillet som Sarpsborg 08 ikke var i nærheten av de første 45 minuttene. Cornerstatistikken viste hele 12-1 til Kristiansund etter første omgang. Seks av dem fikk vertene mellom det 37. og 43 minutt, men scoringer kom det aldri ut av det.
– Det er synd vi ikke klarte å pirke inn et mål eller to til i 1. omgang. Da hadde vi masse energi, men det er viktig å få uttelling på sjansene, sa KBK-trener Christian Michelsen.
Etter sidebytte tok Sarpsborg 08 tak og hevet seg flere hakk. Bortelaget sto plutselig fram i en friskere utgave, og det holdt på å betale seg tidlig. I det 52. minutt var Patrick Mortensen kun centimeter fra å nå en ball han kunne satt i åpent mål.
Senere kom også Kristoffer Zachariassen til en enorm sjanse. Fra kort hold skjøt han til side for mål etter å ha mottatt ballen på fire meter. Der burde det stått 1-1.
Saken fortsetter under videoen:

I dytten

Nå var Sarpsborg 08 virkelig i dytten. Fire minutter senere prøvde Tobias Heintz seg på et skudd fra rundt 18 meter. Avslutningen duppet mot en utspilt Sean McDermott, men heldigvis for KBK-keeperen landet ballen på nettaket.
I annen omgang gikk det mye tid mellom hver gang Kristiansund så farlig ut. 20 minutter før slutt kunne det likevel fort stått 2-0. Da kom Daouda Bamba alene med Falch, men Sarpsborg 08s sisteskanse sto fram med en solid redning.
Etter 80 minutter fikk endelig Sarpsborg 08 uttelling. Med poengtapet misset Kristiansund muligheten til å ta sin tredje strake hjemmeseier. Ette halvspilt serie ligger KBK på 9.-plass med 20 poeng. Sarpsborg 08 står med tre poeng mer.
(©NTB)
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Eliteserien
Koné forlenget Godsets grusomme borteform: – Spillemessig har vi mye å gå på
14/08/2021 PÅ 19:55