LILLESTRØM/OSLO (Eurosport.no):
I Lillestrøm-kampen mot Tromsø mandag kveld har Kanari-Fansen varslet at de kommer til å være stille i de første 19 minuttene av kampen. Det har vært både de som støtter tiltaket og de som mener laget trenger all den støtten de kan få.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Man kan godt diskutere seg frem til at en stilleaksjon ikke er riktig. Men jeg synes det er bedre å foreta seg noe, for da har man i hvert fall prøvd. Det er bedre enn å rykke ned uten å ha gjort noe med det, sier styremedlem i Kanari-Fansen, Thor-Arne Sandli til Eurosport.no.
Han slår også hardt tilbake på kritikken fra Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth i Fotballrunden søndag.
– Gauseth snakket om at kampen kunne være avgjort etter 20 minutter. Snakk om å rote seg bort i dårlige argumenter. En sesong lå man under 0-3 mot Molde for noen sesonger tilbake, bare for å score tre kjappe på tre minutter og ender 3-3. Den holdningen og tankegangen må vi ha. Spill til dommeren blåser. Kan ikke legge seg ned å dø etter 20 minutter.
– Du er ikke enig i det Gauseth sa?
– Gauseth, Jesper Mathisen, jeg hører flere såkalte eksperter si hvordan vi skal gjøre det. Men jeg har ikke hørt om at de står i supporterfelt og er supportere selv. Jeg synes det er morsomt at to spillere fra klubber uten supportere skal mene noe om hva supporterkultur er. Vi står for det vi gjør i hvert fall, sier Sandli.
Se hele intervjuet med Thor-Arne Sandli her:

– Handler om symbolikken

Da Eurosport.no snakket med Lillestrøms styreleder Morten Kokkim mandag sa han at han forstår supporternes frustrasjon, men at tidspunktet ikke er helt riktig.
– Supporterne våre har levert topp i alle år, og jeg skjønner at de ikke er fornøyd med det laget presterer. Men tidspunkt og sted for en slik markering er kanskje ikke riktig, sier Kokkim.
Lillestrøm ligger på direkte nedrykksplass med 19 poeng etter 22 serierunder. Sandli håper aksjonen kan virke positivt på laget som entrer matten mot Tromsø.
– 19 min og 17 sek er ganske lenge, men det handler om symbolikken i det. Jeg håper gutta kommer ut på matta i dag med en fandenivolds holdning. Og at de tenker at “nå skal de få kjenne” og gir alt. Hvis de kommer ut og er svarte i øyene så er vi fornøyde. Det er det vi ønsket å oppnå, sier Sandli.
– Etter de 19.17 så skal det drønnes noe voldsomt så de hører det helt ned til Strømmen, legger han til.
Neste kamp for LSK er mot Tromsø mandag 24. september kl. 19.00. Kampen kan du se på Eurosport Player og MAX.
Se intervjuet med Morten Kokkim
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05