– Enten er Ole Gunnar Solskjær treneren til Molde eller så er han ikke det. Det kan de ikke vente med lengre, sier Eurosport Eliteserie-ekspert Christian Gauseth i denne ukens podcast.
Det er fortsatt uvisst om Solskjær er trener for Molde neste sesong. I utgangspunktet har han kontrakt frem til sommeren 2019, men i et i et intervju med Romsdals Budstikke forrige måned ga treneren klar beskjed om at han ikke forlater klubben midt i en sesong.
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33

– Han må på et tidspunkt bli litt lei

Eurosports podcast-panel stusser over at kontrakten til Moldes trener ikke er forlenget. Gauseth påpeker at dette er tidspunktet for å vise tydelighet fra Molde-ledelsen.
– Jeg vet ikke hva Øystein Neerland driver med. Om han er på trening og tilstede eller om han er inne i et sneglehus. Jeg tror dette kan være et godt tidspunkt på å vise lederskap og tydelighet, sier Gauseth.
– Han må på et tidspunkt bli litt lei han også. Eller litt skuffet over at du ikke får et tydelig frieri, supplerer Myhre.
– Jeg skjønner godt om han blir forbannet. Han er en hårsbredde fra å komme i Europa League og gullkampen, og har bygget et nytt gullag. Dette laget nå, er et nytt gullag. I tillegg har han vunnet masse for Molde før, fortsetter Gauseth.
Mjøndalen-spilleren og Eliteserie-eksperten mener klubben bør være i forkant for ikke å havne i en ukomfortabel situasjon.
– Trenger Ole Gunnar Solskjær å bevise noe til Øystein Neerland? Nei, hjelpes. Et tenkt scenario er: Ole Gunnar Solskjær har kontrakt frem til sommeren, men han sier at han er ferdig nå eller signerer ny kontrakt. Rosenborg er på trenerjakt. Hvis det skulle komme en flørt fra Rosenborg, tror Neerland at Solskjær blir en billigere eller en dyrere trener å ansette? I et slikt scenario har Solskjær plutselig kjempegode kort på hånden. Da kan han presse lønnen opp og andre ting gjennom, som han vil ha gjennomført. Og Molde må bare gjøre det, sier han.
Se reportasje med Ruben Gabrielsen der han snakker om Solskjær. Saken fortsetter under videoen:

Spillerne og Røkke vil ha ham med videre

I et intervju med Eurosport denne uken mener kaptein Ruben Gabrielsen at Molde må forlenge med Solskjær.
– Jeg vet at folk vil ha ham med videre. Og jeg ser ikke noe annen løsning. Man merker at han og gruppen er kommet nærmere og har den samme planen, sa han.
Det mener panelet er et sterkt signal og mener klubben kan få trøbbel med å hente og resignere spillere. Gauseth tror heller ikke de rike eierne Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten vil ha ham ut.
– Jeg tror de ser på dette som et ekteskap. Ekteskap er langvarige, i alle fall de gode. Da tenker man i et evighetsperspektiv, enn bare korte kontrakter. Når Solskjær er så tydelig i intervjuene sine, og de fortsatt liker ham og synes han gjør en god jobb, kan jeg ikke se for meg at de klarer å røre dette til. Men at det er klønete akkurat nå, det er det, sier Gauseth.
Se hele podcasten. Saken fortsetter under videoen:
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56