Populære sporter
All sport
Vis alt

Moldes nøkkelspiller får to kampers karantene etter stempling

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 09/05/2018 klokken 14:23 GMT+2

Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund gir Mathias Normann to kampers karantene etter å ha stemplet Sarpsborg 08s Rashad Muhammed.

Normann

Foto: Scanpix

Molde må klare seg uten Mathias Normann de to neste seriekampene, altså hjemme mot Bodø/Glimt og Strømsgodset, etter at han fikk rødt kort i mandagens kamp mot Sarpsborg 08.
– Han er utvist for en forseelse som tilsier tre kampers karantene, så har vi vurdert bevisene i saken og kommet frem til at to kamper er på sin plass, sier Erik Lindstrøm i Disiplinærutvalget til Eurosport.no.
– Hvorfor to kamper og ikke tre?
– Vi vurderte det som en bevisst handling, men ikke så voldsom at den fortjener tre kamper.
Molde har valgt å anke avgjørselsen. Les mer om det her!
Etter en duell langs sidelinjen gikk Sarpsborgs kantspiller i bakken. TV-bildene viser at Moldes Mathias Normann satte knottene i skulderen til en liggende Muhammed. Dommer Ola Hobber Nilsen vurderte situasjonen til å være alvorlig nok til å gi midtbanespilleren direkte rødt kort. (Se situasjonen i videoen nederst i saken)
Etter kampen sa Normann klart ifra om at han mener han aldri skulle vært utvist.
– Jeg er tøff nok til å innrømme det hvis jeg skulle hatt rødt kort. Men helt ærlig og redelig så prøver jeg bare å sette ned foten mitt og treffer ham, sa han til Eurosport etter kampen.
– Du gjorde det ikke med vilje?
– Nei, det var ikke med vilje. Helt ærlig. Det er jeg klar på. Jeg mener selv at det er en feilaktig utvisning.
Lindstrøm forklarer overfor Eurosport at de har gjort en vurdering basert på rapport fra dommeren, en skriftlig forklaring fra Molde og TV-bilder fra kampen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame