Molde–Lillestrøm 2 - 1
20 år etter åpningen av Aker Stadion, hvor Molde slo nettopp Lillestrøm 4-0 var Arne Erlandsen og Frode Kippe tilbake for å revansjere tapet de begge var med på i 1998.
Fredrik Krogstad sendte de gulkledde i føringen etter herlig forarbeid av Erling Knudtzon 24 minutter ut i kampen. 15 minutter senere fikk Molde straffe etter holding i feltet. 17 år gamle Braut Håland banket utlikningen opp i krysset, med sitt første mål for sesongen.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
– Oioioi, jeg har ikke sett en bedre straffe i hele mitt liv, utbryter fotballekspert Bernt Hulsker i Fotball Direkte-sendingen.
Få minutter senere satt ballen i nettet for Lillestrøm, men det ble annullert for angrep på målvakt. Den avgjørelsen er ikke Hulsker enig i.
– Se her på Kippe, han blir dyttet av Haugen, så det her skulle vært mål. Feilaktig dømt! Jeg er hundre prosent sikker, men det er klart det er vanskelig for dommer, sier Hulsker.
Saken fortsetter under videoen

Snytt for straffe

Ole Gunnar Solskjær var klar på at Molde var heldige som gikk til pause med 1-1.
– Vi hadde marginene med oss flere ganger, og det er Linde som har holdt oss inne i kampen. Det var en super straffe av Håland forresten. Gutten er rolig og jeg håper han får en til, sa Solskjær i pausen.
I andre omgang var det en ny straffesituasjon, hvor Lillestrøms Erik Brenden ble holdt igjen av Eirik Hestad og gikk i bakken inne i 16-meteren.
– Hva er forskjellen egentlig? Er det at han holder et annet sted, sier Hulsker om de to straffesituasjonene.
– Dette er i mine øyne mye tydeligere holding enn den situasjonen hvor Molde fikk straffe i første omgang. Her blir de snytt, sier Eurosports fotballekspert Christian Gauseth.
Det var en skuffet Erik Brenden som selv mener han skulle hatt straffe i situasjonen med Hestad.
– Han tar jo tak i hånden min, og dommeren har bra synsvinkel. Jeg synes det er straffe. Jeg synes vi fortjener minst ett poeng, sier Brenden etter kampen.
På overtid klarte Molde å snike seg til seieren etter forarbeid av Håland, som til slutt endte hos innbytteren Ibrahima Wadji som satte inn seiersmålet to minutter på overtid.
– Jeg er mektig imponert av Erling Braut Håland. En leder kan også være pur ung, og det er han, sier Gauseth etter overtidsmålet.
Kampen endte 2-1 etter at Lillestrøm både ble snytt for straffe, og fikk ett feilaktig annullert mål ifølge fotballekspertene i Fotball Direkte-studio.

17-åring svært delaktig i Molde-seier

Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56